Správy

Knižnica pre mládež mesta Košice pripravuje zábavné pracovné zošity

Knižnica pre mládež mesta Košice počas karantény pre svojich čitateľov dvakrát týždenne pripravuje pracovné zošity z vlastnej dielne.

Ilustračný obrázok k článku Knižnica pre mládež mesta Košice pripravuje zábavné pracovné zošity
Zdroj: TASR

„Naše pracovné zošity ponúkajú rôzne tipy na zábavné aktivity s knihami, knižnými hrdinami a tiež rôzne hlavolamy, hádanky či nápady na tvorivé dielne. Vymýšľajú ich naše knihovníčky, aby deti pobavili a aspoň trošku im spríjemnili tento čas, ktorý v rámci karantény musia tráviť v domácom prostredí,“ povedala o novej aktivite riaditeľka knižnice Kamila Prextová.

Knižnica pracovné zošity zverejňuje vždy v pondelok a piatok na svojej webovej stránke www.kosicekmk.sk či na sociálnych sieťach.

Podľa Prextovej je snahou knižnice takýmto spôsobom nielen zmierniť dopady na detskú psychiku v čase izolácie od rovesníkov, ale aj inšpirovať rodičov, ako zahnať nudu u svojich detí.

Knižnica je momentálne pre verejnosť zatvorená z dôvodu šírenia nového koronavírusu. Jej pracovníci sa počas týchto dní podľa Ristvejovej venujú práve príprave nových alternatívnych podujatí.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM