Krimi

Kolumbijčan lúpil v dvoch rodinných domoch v Košiciach, ukradol šperky a peniaze

Polícia obvinila 26-ročného občana Kolumbie, ktorý sa mal vlámať do dvoch rodinných domov v Košiciach a ukradnúť peniaze aj šperky.

Ilustračný obrázok k článku Kolumbijčan lúpil v dvoch rodinných domoch v Košiciach, ukradol šperky a peniaze
Zdroj: TASR

Majiteľom mala vzniknúť škoda viac ako 8400 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Lenka Ivanová.

K skutku malo dôjsť v marci, pričom sa muž v skupine viacerých Kolumbijčanov, naposledy vyhostenej z Českej republiky za spáchanie obdobného trestného činu, pohyboval po okolitých štátoch Európskej únie.

„Podľa záverov znaleckého dokazovania a po vyhodnotení zhromaždeného dôkazového materiálu vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach v týchto dňoch cudzinca obvinil zo zločinu krádeže v jednočinnom súbehu s prečinom porušovania domovej slobody,“ spresnila s tým, že mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Pre zlodejov sú podľa polície lákadlom, respektíve znakom dlhšej neprítomnosti majiteľov obydlí, napríklad plné poštové schránky. Prevenciou môže byť aj vopred načasovaný spínač na osvetlenie domu alebo bytu. Pomôcť tiež môže alarm naviazaný na pohybový alebo kontaktný senzor a s prepojením buď na políciu, alebo aspoň na majiteľa.

Polícia upozorňuje aj na zdieľanie svojich plánov na sociálnych sieťach. „Odporúčame vyvarovať sa zverejňovaniu plánovaného dlhodobého odchodu z miesta bydliska, ale aj prípadnému zdieľaniu GPS polohy na sociálnych sieťach v priebehu dovolenky, alebo zverejňovaniu fotografií z dovolenky pred návratom z nej,“ dodáva.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM