Správy

Koronavírus "zavrel" prvú školu v Košiciach

Pre nový koronavírus prešla v Košiciach na dištančné vzdelávanie jedna celá škola, a to Evanjelické gymnázium J. A. Komenského.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus "zavrel" prvú školu v Košiciach
Zdroj: TASR/František Iván

Uzatvorenie Evanjelického gymnázia J. A. Komenského v Košiciach, potvrdila Katarína Strmenská, vedúca odboru hygieny detí a mládeže Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Košiciach. Ako uviedla, nemajú informácie o karanténe vo firmách.

Dôvodmi, prečo gymnázium dočasne prešlo od stredy na dištančné vzdelávanie, boli pozitívne testovaná žiačka s príznakmi ochorenia a súčasne realizovaná hromadná akcia školy s účasťou viac ako 100 žiakov z rôznych tried školy.

Ako gymnázium uvádza na svojej webovej stránke, vyučovanie v jeho budove má prezenčnou formou pokračovať od pondelka 5. októbra.

Strmenská ďalej uviedla, že aktuálne je v karanténe aj trieda a ubytovacia bunka internátu Strednej odbornej školy železničnej na Palackého ulici.

„Od štvrtka (24. 9.) bude v karanténe trieda Strednej odbornej školy veterinárnej Košice – Barca a žiaci bývajúci v časti Školského internátu Antona Garbana na Werferovej ulici,“ dodala s tým, že dôvodom nariadenia karantény boli pozitívne testovaní žiaci v konkrétnych triedach.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM