Eva Mikulová Správy Samospráva

Koronavírus zavrel štyri župné školy, v DSS nakazení nepribudli

Situácia sa v organizáciách v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja tento týždeň výrazne nezhoršila.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus zavrel štyri župné školy, v DSS nakazení nepribudli
Zdroj: TASR/AP

Minulý týždeň registroval kraj nákazu v dvoch župných zariadeniach sociálnych služieb. Pozitívne testovaná zamestnankyňa z Via Lux-DSS v Košiciach-Barci zostáva naďalej v domácej izolácii.

Dvom z troch potvrdených nakazených zamestnancov z Idea-DSS v Prakovciach už opätovný PCR test ukázal negatívny výsledok, tretí zostáva naďalej v domácej izolácii.

Zákaz návštev v DSS

„Výterové testy v domovoch v Barci a Prakovciach ďalších nakazených nepotvrdili. Od 1. októbra 2020 však vo všetkých 13 župných zariadeniach sociálnych služieb platí opätovný zákaz návštev. Výnimku tvoria klienti paliatívnej starostlivosti a v terminálnom štádiu ochorenia. Obmedzené sú aj návštevy klientov do domáceho prostredia,“ informovala nás hovorkyňa KSK Anna Terezková.

„Pre výskyt vírusu COVID-19 sú aktuálne uzatvorené štyri župné stredné školy. Ani tento týždeň sa ešte nevyučovalo na Gymnáziu v Krompachoch a Gymnáziu na Kpt. Nálepku v Sobranciach. Okrem toho je k dnešnému dňu zatvorené aj Gymnázium na Opatovskej ceste v Košiciach a Konzervatórium na Timonovej v Košiciach. Na všetkých je prerušená prezenčná forma vzdelávania a žiaci sa vzdelávajú z domu,“ dodáva A. Terezková.

KSK aktuálne eviduje jednu nakazenú členku súboru v Spišskom divadle. Test tam absolvovalo 24 zamestnancov, z toho 9 členov umeleckého súboru, ktorým boli potvrdené negatívne výsledky.

Momentálne sú v divadle pozastavené skúšky. Ak budú výsledky aj zvyšných vykonaných testov negatívne, divadelníci budú za prísnych hygienicko-epidemiologických opatrení pokračovať v práci v pondelok 12. 10. 2020.

Na Úrade KSK pravidelne zasadá Krízový štáb, ktorý vyhodnocuje situáciu a prispôsobuje jej ďalšie opatrenia. Župa momentálne realizuje nákup antigénových testov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM