Hokej

Košičan Erik Černák o novej sezóne v NHL: Zatiaľ je to super! Čo šampionát v Česku?

Vo veľkom sa riešia výkony Juraja Slafkovského a akosi sa zabúda na ďalšieho Košičana v NHL. Erik Černák je pritom v súčasnosti jeden z mála Slovákov naplno etablovaný v NHL.

Ilustračný obrázok k článku Košičan Erik Černák o novej sezóne v NHL: Zatiaľ je to super! Čo šampionát v Česku?
Zdroj: TASR/Roman Hanc

26-ročný rodák z Košíc hráva v prvej obrannej dvojici v tíme Tampa Bay Lightning. Patrí medzi Slovákov, ktorí sa úspešne presadili v najlepšej hokejovej lige sveta.

Táto sezóna je jeho šiesta v NHL. Na svojom konte má už aj dva Stanley Cupy. Ako sa cíti na ľade aktuálne?

„Veľmi dobre. Zatiaľ hrám v prvom obrannom páre s Victorom Hedmanom. Darí sa nám, posledné zápasy aj bodujeme a hráme dosť veľa minút, či už päť na päť, proti najlepším formáciám alebo v oslabeniach. Zatiaľ je to super, stačí pokračovať vo výkonoch,” uviedol v rozhovore pre portál Šport.sk.

Otázka padla aj na najbližší svetový šampionát, ktorý sa uskutoční v Česku. Prišiel by v prípade, že by jeho Tampa vypadla z bojov o Stanley Cup?

„Je to skoro ako domáci šampionát. Aj keď je to ďaleko, ja osobne sa na to tak nepozerám, sústredím sa najmä na súčasnosť. A potom uvidíme, čo bude,” zareagoval.

V rozhovore pre Šport.sk v súvislosti so zápasom proti Slafkovského Montrealu podotkol, že je mu úplne jedno, či hrá proti Slovákovi, Američanovi alebo hocikomu, kto je na ľade. "Stále hrám svoju hru, tvrdo a nekompromisne. Neberiem ohľad na nikoho,” uviedol mladý Košičan.

Foto: archívne

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM