Eva Mikulová Krimi

Košičan vyvádzal na Pereši a v Malej Ide, vyhrážal sa občanom a vraj strieľal po policajtoch, FOTO

Už začalo trestné stíhanie a 37-ročného Košičana Petra obvinili z prečinu nebezpečného vyhrážania, a zároveň spracovali podnet na jeho väzobné stíhanie.

Ilustračný obrázok k článku Košičan vyvádzal na Pereši a v Malej Ide, vyhrážal sa občanom a vraj strieľal po policajtoch, FOTO
3
Galéria
Zdroj: KR PZ Košice

V košickej mestskej časti Pereš polícia chytila 37– ročného Košičana Petra, ktorý tam ešte v piatok 19. júla vysypal na cestu odpad a tak zamedzil prechod ostatným občanom. Podľa prvých informácií mal dokonca strieľať po policajnej hliadke.

„V súvislosti so získanými informáciami sa okamžite rozbehlo rozsiahle preverovanie. To, že sa na vozovke nachádzal odpad, bolo potvrdené, a časť tohto oznámenia policajti zadokumentovali ako podozrenie zo spáchania priestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Vyčíňal aj vo Veľkej Ide

Muža objavili na jednej z perešských a vedľa na múriku mal položené puzdro s mačetou. „Už v dopoludňajších hodinách sa táto osoba mala v katastri obce Malá Ida v okrese Košice okolie vyhrážať 3 mužom ublížením na zdraví, a na opasku mala zavesené puzdro s mačetou. Niekoľkokrát svoje vyhrážky zopakoval a potom odišiel na aute,“ dodáva L. Ivanová.

Policajti muža umiestnili do cely policajného zaistenia.

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Veľká Ida začal trestné stíhanie a 37-ročného Košičana Petra obvinil z prečinu nebezpečného vyhrážania, a zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie.

V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky.

Našli aj dve pušky

Kvôli oznámeniu o údajnej streľbe, košickí kriminalisti začali s prehliadkou pozemkov a iných priestorov, počas ktorej boli nájdené 2 pušky.

„Vykonaným preverovaním sa streľba na policajnú hliadku nepotvrdila, avšak nájdené zbrane boli zaistené a zaslané na kriminalisticko-expertízne skúmanie,“ dodáva L. Ivanová.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM