Lenka Fedorová Správy

Košičania budú lietať na nových lietadlách: Embraer 195 je niečím výnimočne

Letecká spoločnosť z Rakúska začala nasadzovať nové lietadlá. Do konca roka 2017 chce ich počet rapídne zvýšiť.

Ilustračný obrázok k článku Košičania budú lietať na nových lietadlách: Embraer 195 je niečím výnimočne
Zdroj: TASR

Na pravidelnej leteckej linke Košice – Viedeň, ktorá aktuálne oslavuje 20 rokov prevádzky, začala spoločnosť Austrian Airlines nasadzovať nový typ lietadla Embraer 195. Informovali o tom košické letisko a rakúsky národný dopravca.

„V súčasnosti Austrian Airlines medzi Košicami a Viedňou prevádzkuje desať letov týždenne, pričom lietadlo typu Embraer 195 sa na týchto letoch bude nasadzovať (zatiaľ) na nepravidelnej báze. V rámci blížiaceho sa letného letového poriadku bude tento počet zvýšený na 12 letov týždenne,“ informoval marketingový manažér letiska Juraj Toth.

Do konca roka 2017 Austrian Airlines zapracuje do svojej flotily spolu 17 lietadiel typu Embraer, ktoré postupne nahradia lietadlá typu Fokker. Prvý Embraer pristál v Košiciach 4. marca 2016 v rámci pravidelného letu z Viedne.

Toto prúdové lietadlo spotrebuje v priemere o 18 % paliva na sedadlo menej ako Fokker. Program obnovy flotily ráta aj so zvýšením pohodlia pre cestujúcich. Stroj celkovo pojme 120 pasažierov.

Proces integrácie lietadiel typu Embraer do flotily rakúskeho dopravcu je podľa tejto spoločnosti na dobrej ceste. Viedeň sa po Prahe stalo druhou zahraničnou destináciou, s ktorou mali Košice pravidelné spojenie.

„Široká sieť 130 destinácií v ponuke spoločnosti Austrian Airlines je nenahraditeľnou esenciou pre leteckú dostupnosť Košíc a východného Slovenska,“ zhodnotil pri nadchádzajúcom 20. výročí zriadenia linky výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Michael Tmej.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Košičania budú lietať priamo do Varšavy: Letecká linka sa spustí už onedlho

Novinka z košického letiska: Spojenie do ďalšej metropoly!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM