Lukáš Zavacký Správy

Novinka z košického letiska: Spojenie do ďalšej metropoly!

Turecká spoločnosť hlási novinku. Okrem Varšavy budú môcť Košičania letieť priamym leteckým spojením aj do ďalšej metropoly. Naše letisko si všimla obrovská flotila s vyše 300 lietadlami!

Ilustračný obrázok k článku Novinka z košického letiska: Spojenie do ďalšej metropoly!
Zdroj: TASR

Lietadlá Turkish Airlines budú lietať z Košíc až do Turecka – presnejšie do Istanbulu. Na tlačovej konferencii košického letiska sa čoskoro zverejnia bližšie informácie. Letecké spojenie má fungovať v závislosti od dostupnosti voľnej lietadlovej kapacity.

„Sme mimoriadne potešení správou o rozhodnutí spoločnosti Turkish Airlines, že začne prevádzkovať pravidelnú linku do Košíc. Turkish Airlines lieta do väčšieho množstva krajín ako ktorákoľvek iná letecká spoločnosť a táto super-široká sieť 284 destinácií bude čoskoro dostupná aj pre cestujúcich z Košíc a priľahlého regiónu východného Slovenska, zakarpatskej Ukrajiny, severovýchodného Maďarska a juhovýchodného Poľska,“ uviedol výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice, Michael Tmej.

Tejto novinke sa potešil aj košický primátor, Richard Raši, ktorý konštatoval, že na Slovensko ešte nikdy neprišiel letecký dopravca s takou širokou ponukou destinácií ako Turkish Airlines. „Tento fakt rapídne zvýši leteckú dostupnosť celého východného Slovenska a priľahlých regiónov v rámci celého sveta využitím letiska Košice ako ozajstnej vstupnej brány,“ zakončil.

Spoločnosť Turkish Airlines bola založená v roku 1933 a v súčasnosti má flotilu 304 lietadiel, lieta do 284 destinácií, z toho 49 vnútroštátnych a 235 v rámci celého sveta. Podľa prieskumu Skytrax 2015 sa stala najlepšou leteckou spoločnosťou v Európe piaty raz po sebe.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM