Eva Mikulová Správy

Košičania budú môcť na pár dní navštíviť Verejný cintorín a Urnový háj

Správa mestskej zelene odporúča obmedziť návštevu týchto miest na nevyhnutné minimum a žiada každého o disciplínu a dodržiavanie bezpečnostných pokynov.

Ilustračný obrázok k článku Košičania budú môcť na pár dní navštíviť Verejný cintorín a Urnový háj
Zdroj: TASR

Od stredy 1. apríla 2020 až do piatku 3. apríla budú môcť Košičania opätovne navštíviť Mestský cintorín a Urnový háj v Krematóriu.

Na základe požiadavky mesta Košice rozhodla Správa mestskej zelene (SMsZ) ako správca oboch týchto pietnych miest o ich dočasnom sprístupnení pre verejnosť.

Urnový háj ako aj Verejný cintorín budú otvorené pre verejnosť počas týchto troch uvedených dní od 10.00 do 15.00 hod.

SMsZ odporúča obmedziť návštevu týchto miest na nevyhnutné minimum a žiada každého o disciplínu a dodržiavanie bezpečnostných pokynov.

Na Verejný cintorín sa bude možné dostať cez hlavný vchod na Cintorínskej ulici, do Urnového hája pri Krematóriu cez vchod v blízkosti parkoviska.

Pri vchode na obe pietne miesta budú pracovníci SMsZ, ktorí upozornia všetkých návštevníkov, aby tam uskutočnil len pietnu spomienku na svojich blízkych alebo známych a zdržali sa akéhokoľvek jarného upratovania hrobových miest.

Ak budú Košičania dôsledne dodržiavať všetky bezpečnostné pokyny, riaditeľka SMsZ Marta Popríková predpokladá, žeby oba pietne miesta mohli byť v podobnom obmedzenom režime otvorené počas pracovných dní až do konca apríla.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM