Alexandra Kolínská Rôzne

Košičania kritizujú rekonštrukcie v centre: Z nášho mesta sa stáva bludisko!

Momentálne najväčším problémom, ktorý sužuje Košičanov je rozsiahla rekonštrukcia električkových tratí. Miestni obyvatelia vyjadrujú svoju nespokojnosť nielen na sociálnych sieťach. Centrum Košíc začína podľa niekorých pripomínať bludisko.

Ilustračný obrázok k článku Košičania kritizujú rekonštrukcie v centre: Z nášho mesta sa stáva bludisko!
Zdroj: Dnes24.sk

Košičania začínajú byť čoraz viac nervóznejší. Rozsiahla modernizácia električkových tratí, ktorú momentálne realizuje mesto, im znepríjemňuje pohyb po Košiciach. Magistrát prosí občanov o trpezlivosť, no mnohí z nich krútia hlavu nad orientáciou dopravy. Ministerstvo dopravy minulý týždeň predĺžilo termín ukončenia modernizácie tratí.

„Cestovať MHD-čkou je hotové peklo. Pomaly už neexistuje spoj, ktorým sa dá dostať bez prestupovania. Autobusy kvôli zápcham meškajú, sú často preplnené a pešo sa už vôbec nedá ísť. Všetky priechody sú ohradené klietkami a všetko to treba obchádzať. Strácame tým veľmi veľa času,“ uviedla Miriam (27).

Vodič Milan (36) vyjadruje svoju nespokojnosť nad dopravným značením. „Všetci chceme, nech je to čím skôr hotové. Treba pre to aj niečo vydržať. Avšak to dopravné značenie v centre je totálne chaotické. Niektoré značky sú dosť nezmyselné. Z nášho mesta sa stáva bludisko“ povedal.

„Človek blúdi uličkami Košíc a po chvíli už ani nevie, kde je. GPS je úplne zbytočná. Chodím sem pracovne a mesto dobre nepoznám, no situáciu nezávidím ani domácim, chce to obrovskú trpezlivosť,“ dodal Bratislavčan Karol (32).

Iným sa zase nepozdáva vykonaná práca. Čitateľka Alena, ktorá nám poslala fotografiu, komentuje: „Ak to takto budú robiť, tak sa to bude robiť 2× dlhšie“. „Toto dlho nevydrží a to robili Mongolci asi, keď cez to prejde 2000 áut, vytrhá sa aj tá dlažba,“ komentoval fotografiu čitateľ Jožko. Na názor priechodu na fotografii sme sa opýtali aj košického magistrátu. Do dnešného dňa sme však odpoveď nedostali.

Prečítajte si tiež:

Foto: Čitateľka (Prejazd zo Šrobárovej ul. na Kuzmányho)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM