Lukáš Zavacký Hokej

Košičania nadelili vo východniarskom derby súperovi debakel: Ohlasy po zápase hokejovej Tipsport ligy

Kým Košice majú prvé miesto po základnej časti isté, Poprad bojuje o čo najlepšiu východiskovú pozíciu pred play-off. Na ľade to však v 52. kole tak nevyzeralo. Oceliari nadelili súperovi debakel.

Ilustračný obrázok k článku Košičania nadelili vo východniarskom derby súperovi debakel: Ohlasy po zápase hokejovej Tipsport ligy
Zdroj: TASR

Postavenie v tabuľke bude rozhodovať pri prideľovaní dvojíc v play-off a piaty Poprad môže stále predbehnúť Žilina či Trenčín. Košičania mu však nič nedarovali a vo východniarskom šlágri plnom emócií mu uštedrili spŕšku gólov. Bude sa teda musieť v ďalších súbojoch snažiť nezakopnúť.

HC Košice – HK Poprad 7:1 (1:0, 3:0, 3:1)

Góly: 4. Spilar (Jenčík, Bartoš), 34. Deyl (Spilar, Bartoš), 36. Šoltés (Boltun, Cebák), 40. Spilar (Deyl, Jenčík), 44. Mikuš (Bicek), 60. Hrnka (Suja, Bicek), 60. Šoltés (Češík, Hričina) – 57. Paukovček (R. Rapáč, Fabian). Rozhodovali: Konc, Lokšík – Rovenský, Bogdaň, vylúčení: 5:8 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 3312 divákov.

Košičania začali duel veľmi dobre, keďže z úvodného gólu sa tešili už v 4. minúte zásluhou Spilára. V kvalitnej hre pokračovali aj naďalej, no najmä dobré pokusy Jenčíka sa do brány nedostali. Do kabín sa tak odchádzalo za stavu 1:0.

Druhú tretinu ovládli Košice, aj keď úvodná polovica druhej dvadsaťminútovky sa javila ako vyrovnaná. Tí totiž najprv v 34. minúte zvýšili po Deylovej strele na 2:0, neskôr sa do streleckej listiny zapísali aj Šoltés so Spilárom a s Popradom to už vyzeralo zle-nedobre.

Ani prestávka hráčom spod Tatier nepomohla. Oceliari ich už na začiatku tretej tretiny zatlačili, z čoho rezultoval gól na 5:0 z hokejky Mikuša. Paukovčekovi sa síce podarilo znížiť, no v záverečnej minúte pridali ešte dva presné zásahy Košičania. Hrnka so Šoltésom uzavreli stav na vysokých 7:1.

Marcel Šimurda, asistent trénera HC Košice: „Od úvodu a počas celého zápasu sme hrali aktívne. Vytvorili sme si tlak a viaceré šance. Súper hral bojovne a hrozil protiútokmi. O výsledku dnešného zápasu rozhodla druhá tretina.“

Pavol Paukovček, tréner HK Poprad: „Ťažko sa hodnotí zápas, ktorý prehráte 1:7. Je to však odzrkadlenie kvality kádra Košíc a našej kvality.“

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24/TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM