Lenka Fedorová Hokej Hokej

Košice po ťažkom dueli s Piešťanmi: Ohlasy trénerov po zápase

Košickí oceliari majú za sebou ďalší náročný zápas. Nad piešťanským súperom však dokázali zvíťaziť. Prečítajte si ohlasy trénerov.

Ilustračný obrázok k článku Košice po ťažkom dueli s Piešťanmi: Ohlasy trénerov po zápase
Zdroj: TASR

Košickí oceliari sa poriadne potrápili na súperovej pôde v Piešťanoch. Súperi sa do oceliarov pustili s vervou, no Rybár domácich niekoľkokrát podržal.

Prvého gólu sa diváci dočkali už v 12. minúte. Ručkay našiel spoza brány Belluša a ten poslal domácich do vedenia. Druhé dejstvo však už bolo výhradne v réžii hostí. Tí od úvodu zavreli Piešťancov v ich obrannom pásme a domáci celok sa celých päť minút nedokázal z neho dostať. Neskôr sa to podarilo iba za cenu zakázaného uvoľnenia.

Tlak Košíc pokračoval, bol obrovský a vyústil aj do gólu, keď sa pred Rybára natlačil Varga a ponad ležiaceho gólmana vyrovnal – 1:1. Jediná vážnejšia šanca domácich po strele Giptersa gól nepriniesla.

V tretej tretine chceli Košičania stretnutie rozhodnúť a neustále hrozili. Najmä bekhendové zakončenie Suju, či teč Spilára sa do siete pýtali. Z ojedinelých brejkov nerozhodli ani domáci, a tak sa predlžovalo. V predĺžení sa diváci gólu nedočkali, nasledovali nájazdy a v nich rozhodol o víťazstve Košíc v jedenástej sérii Bartoš.

ŠHK 37 Piešťany – HC Košice 1:2 pp (1:0, 0:1, 0:0–0:0, 0:1)

Dušan Gregor, tréner Piešťan: „Napriek tomu, že sme prehrali, treba byť pozitívny. Získali sme bod, ktorý je pre nás dobrý. Dôležité však je, že náš výkon ma stúpajúcu tendenciu. Chlapcov chválim za výkon a pri troche šťastia sme mohli mať body aj dva. No treba objektívne uznať, že Košice si ich zaslúžili.“

Marcel Šimurda, asistent trénera Košíc: „Od úvodu sme sa tlačili, vytvorili sme si viac šanci, je len škoda, že sme sa viac nedokázali presadiť. Inkasovali sme ako prví po našej chybe. V druhej časti sme stav vyrovnali a verili sme, že si z Piešťan odvezieme body, čo sa nám nakoniec podarilo.“

Najbližší zápas čaká oceliarov s Martinom v piatok, 26. februára 2016 o 17:30 v košickej Steel Aréne.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Hokejové Košice ovládajú Slovensko: 5 dôvodov, prečo je to tak

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM