Alexandra Kolínská Hokej

Košičania nestrácajú v Lige majstrov nádej: Prvé body chcú získať v Liberci

Hokejová Liga majstrov 2014/2015 pokračuje v rýchlom tempe, už vo štvrtok a v piatok sa uskutočnia zápasy 3. kola skupinovej fázy. Oceliari chcú v Liberci získať body a dokázať, že do hokejovej Ligy majstrov právom patria.

Ilustračný obrázok k článku Košičania nestrácajú v Lige majstrov nádej: Prvé body chcú získať v Liberci
Zdroj: Webnoviny.sk

Vo štvrtok je na programe 14 duelov, o deň neskôr ďalších 8. Po druhých stretnutiach skupinovej fázy Ligy majstrov je bez bodovej straty ešte osem tímov, naprázdno vyšlo 10 klubov zo 44-členného štartového poľa vrátane Košíc.

Košice už chcú nejaké body

Dvadsaťdvazápasový program odštartuje vo štvrtok o 17.30 h česko-slovenský duel medzi domácim Libercom a slovenským šampiónom HC Košice. Zaujímavosťou je, že v júli absolvovali v pohárovej Európe dvojzápas aj futbalisti z oboch miest.

V základnej A-skupine chcú košickí oceliari získať prvé body v tejto súťaži, pretože v predchádzajúcich dvoch stretnutiach prehrali v riadnom hracom čase – v nemeckom Kolíne aj pred vlastnými fanúšikmi s fínskym Kärpätom Oulu. „Potrebujeme už získať nejaké body. Robíme všetko pre to, aby sme sa nevracali z Liberca s prázdnymi rukami,“ cituje portál hokej.sk obrancu Adama Jánošíka.

Lašák chytať nebude

Súboj pod Ještědom bude špeciálny pre kvarteto hráčov HC Košice, ktorí v minulosti pôsobili v Liberci – český obranca Tomáš Klouček v ročníku 2004/2005 a trojica Slovákov Juraj Cebák, Marcel Melicherčík a Adam Jánošík v minulosti prišla do Košíc priamo po libereckej skúsenosti.*** „Zažil som tam krásne chvíle a vždy si budem vážiť možnosť hrať v jednom tíme s kapitánom Petrom Nedvědom. To bol veľký vzor pre všetkých a bez neho čaká Liberec nová éra,“*** povedal A. Jánošík.

Na súpiske košického súpera figuruje trio hokejistov spod Tatier – skúsený brankár Ján Lašák či útočníci Martin Bartek a Tomáš Bulík. Majster sveta z Göteborgu pre zranenie pravdepodobne chytať nebude. Košičania nemôžu rátať s obrancami Michalom Šedom, Miroslavom Macejkom i útočníkom Dušanom Pašekom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM