Lukáš Zavacký Správy

Košičania z KVP a Západu sa sťažujú na pitnú vodu: Vieme, čo je za tým

Obyvatelia dvoch sídlisk v metropole východu sa v ostatných dňoch sťažovali na pitnú vodu. Čo sa stalo? Získali sme stanovisko.

Ilustračný obrázok k článku Košičania z KVP a Západu sa sťažujú na pitnú vodu: Vieme, čo je za tým
Foto: Eva Viestová

Na sociálnej sieti Facebook sa objavili nespokojné reakcie ľudí. Nepáčila sa im jej neprimeraná tvrdosť, ale aj ďalšie veci. „Studená je sfarbená do hrdzava. A chuťou hrôza,“ priznala Iveta. „Ostáva povlak na hrnci po prevarení, čo predtým nikdy nerobilo,“ pridal sa Tomáš.

Košice 24 požiadali o vyjadrenie Východoslovenskú vodárenskú spoločnosť (VVS).

„V dôsledku havárie na prívodnom potrubí z úpravne vody Bukovec došlo k zmene distribúcie,“ uviedla Monika Murová v mene VVS, ktorá doplnila, že mestské časti zásobuje závod v súčasnosti z podzemného namiesto povrchového zdroja.

„Každý má svoje fyzikálno-chemické vlastnosti, ktoré závisia od geologickej skladby daného územia prameňa,“ konštatovala ďalej.

Podľa jej slov je ich spoločným znakom to, že oba spĺňajú podmienky NV SR č. 354/2006 Z.z., a to v platnom znení. „Ustanovujú sa ním požiadavky na vodu určenú na ľudskú spotrebu a kontrolu kvality,“ povedala M. Murová.

Kedy sa situácia vráti do starých koľají a dôjde k odstráneniu poruchy? „Predpokladaný termín je 15. december 2016,“ zakončila.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM