Rôzne

Košičanka naložila mamičkám, ktoré vykladajú deti pri školách: Poskytla aj NÁVOD, ako na to

"Musíte vystupovať s nimi, prehrabávať sa v taškách, učesať sa, popusinkovať...? pýta sa Košičanka mamičiek, ktoré ráno na ceste vykladajú svoje deti do školy.

Ilustračný obrázok k článku Košičanka naložila mamičkám, ktoré vykladajú deti pri školách: Poskytla aj NÁVOD, ako na to
Zdroj: Pixabay.com

Košičanka adresovala rodičom a hlavne mamičkám, ktoré vykladajú ráno deti pri školách, príspevok vo facebookovej skupine Košice – kuriozity a absurdity, ktorý zaznamenal množstvo súhlasných označení.

„Vy si prosím vás uvedomujete, že nie ste na ceste sami? A že keď zastavíte priamo na ceste pred školou, že blokujete premávku? To tie decká prosím vás nemôžu vystúpiť z auta už s taškou v ruke? Nech sú vyložené raz-dva a pokračujete hneď v jazde? Vy musíte s nimi vystúpiť, tašky vyberať z kufra, ešte sa v nich prehrabávať, či je v nich všetko, učesať sa, popusinkovať… Ja neviem, tak nechcete si tam už rovno aj piknik urobiť?“ pýta sa v príspevku rozladená Košičanka.

Jej kritický komentár má však aj konštruktívnu časť. Pripojila totiž návod, ako podľa nej vyložiť pri škole dieťa za pár sekúnd.

„1. Deti nastúpia do auta s taškou, ktorú si položia vedľa seba, prípadne na kolená alebo medzi kolená na zem. 2. Ak autom zastavíte pred školou priamo na ceste, lebo nie je kde zaparkovať, skontrolujete v spätných zrkadlách, či je bezpečné vystúpiť, rozlúčite sa slovným pozdravom. Pusu im môžete dať pred nastúpením do auta, nič sa nestane. 3. Deti si samé otvoria dvere, vystúpia z auta aj s taškami a zavrú za sebou dvere. 4. Môžete pokračovať v jazde,“ znie jej návod.

Je presvedčená, že deti na druhom stupni ZŠ a stredoškoláci toto určite zvládnu. „Všetko iné, čo okolo toho predvádzate, tie ceremónie a rituály nie sú nič iné, než len bezohľadný egoizmus,“ doplnila Košičanka.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM