Lenka Fedorová Rôzne

Košičanky vo vysokých opätkoch vedia o čom je reč: Kedy mesto plánuje začať s odpratávaním posypu?

Po snehu už ani stopy, a tak posyp, ktorý v zime pomáhal chrániť proti šmyku, prestavuje teraz problém hlavne pre ženy. Kedy plánuje mesto začať s jeho odpratávaním?

Ilustračný obrázok k článku Košičanky vo vysokých opätkoch vedia o čom je reč: Kedy mesto plánuje začať s odpratávaním posypu?
Zdroj: TASR

Mesto v snahe zabezpečiť bezpečnosť obyvateľov na cestách, ako aj chodníkoch, posypuje vozovky a chodníky posypom. Ten je počas mrazov, ktoré vytvárajú zľadovatelý povrch veľmi užitočným. Teraz je však tento stav problémom hlavne pre ženy.

S otázkou kedy mesto plánuje začať s odpratávaním posypu sme kontaktovali referentku PR oddelenia Kosit-u, Mgr. Silviu Karolyiovú.

„Zber posypu na vozovke a chodníkoch sme zatiaľ nezačali. Sledujeme predpoveď počasia, a pretože stále môže v noci ešte mrznúť, so zberom sa zatiaľ neponáhľame. Sme však pripravení kedykoľvek so zberom začať,“ pre Košice 24 uviedla Karolyiová.

Karolyiová taktiež dodala, že Kosit začína s odpratávaním na základe pokynu od magistrátu mesta.

Zdá sa, že si na vyčistenie chodníkov budeme musieť ešte počkať. O tom, či ešte v najbližších dňoch môžeme očakávať sneh alebo mráz sa dozviete TU.

Môže vás zaujímať:

Modernizácia električkových tratí o pár mesiacov pokračuje: ZOZNAM úsekov, kde si precvičíme trpezlivosť!

5 najväčších investičných projektov, ktoré mesto plánuje už tento rok: Do čoho investuje najviac?

Posypané košické chodníky
5
Galéria
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM