Hokej

Košičanom sa v Lige majstrov nedarí: Dve prehry a trest pre Fejesa za NAPADNUTIE rozhodcu!

Čo sa odohralo počas domáceho zápasu so Servette Ženeva?

Ilustračný obrázok k článku Košičanom sa v Lige majstrov nedarí: Dve prehry a trest pre Fejesa za NAPADNUTIE rozhodcu!
Zdroj: TASR/František Iván

Hokejisti HC Košice prehrali v sobotu v domácom zápase Ligy majstrov so švajčiarskym tímom Servette Ženeva napriek výbornému výkonu 2:3. Aj po druhom stretnutí v základnej časti sú tak bez bodu.

Útočník HC Košice Hunter Fejes navyše dostal od Športovej rady Ligy majstrov trest zákazu činnosti na jeden zápas a pokutu 700 eur za napadnutie rozhodcu. K incidentu došlo práve počas sobotňajšieho domáceho zápasu.

Čo sa stalo?

Fejes sa v 54. minúte v útočnom pásme nedokázal vyhnúť jednému z hlavných rozhodcov, pričom po kontakte s ním prišiel o puk. Následne sa po ňom podľa zástupcov Ligy majstrov ohnal ľavou rukou a práve táto skutočnosť mu priťažila.

„Keď sa hráč s č. 22 pokúsil korčuľovať do otvoreného priestoru, rozhodca sa nachádzal v jeho dráhe. Kontakt telo na telo medzi rozhodcom a Fejesom sa považuje za náhodný a za súčasť hry. Dôvodom dodatočného potrestania je použitie ľavej ruky na spôsobenie fyzického kontaktu s oblasťou hlavy rozhodcu. Športová rada vzala do úvahy, že Fejesov pohyb rukou nemusel úmyselne smerovať na hlavu rozhodcu, ale je na zodpovednosti hráča vyhýbať sa v takomto prípade fyzickej sile,“ uvádza sa v oficiálnom vyhlásení LM. Fejes by mal košickému tímu chýbať v piatkovom zápase na ľade nemeckého majstra Red Bull Mníchov.

Ďalší program

Ďalší program HC Košice v Lige majstrov:

  • Piatok, 8. septembra: Red Bull Mníchov (Nem.) – Košice 19:30
  • Nedeľa, 10. septembra: Rapperswill-Jona Lakers (Švajč.) – Košice 15:45
  • Utorok, 10. októbra: Košice – Skelleftea (Švéd.) 17:30
  • Streda, 18. októbra: Košice – Adler Mannheim (Nem.) 18:30

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM