Eva Mikulová Správy

Košičanov v noci vystrašila obrovská búrka, dnes bude vyčíňať silný vietor

Silný vietor môže podľa meteorológov vyčíňať v okresoch Rožňava, Košice-okolie, Košice mesto, Trebišov a Sobrance. Platí tam výstraha prvého stupňa.

Ilustračný obrázok k článku Košičanov v noci vystrašila obrovská búrka, dnes bude vyčíňať silný vietor
7
Galéria

Takmer do štvrtej rána v stredu 14. augusta sa nad Košicami blýskalo a burácali hromy. Zvlášť silná búrka vystrašila obyvateľov a zlé počasie bude pokračovať aj ďalej.

Počas noci napršalo od 20 do 50 milimetrov zrážok a pršať má i počas dnešného dňa (streda 14. august).

Výstrahy

Výstrahy pred dažďom platia pre územie stredného, časť západného a východného Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal tiež výstrahu pred vetrom, dotýka sa južných oblastí východu Slovenska.

Intenzívne dažde zasiahnu najvýraznejšie v Banskobystrickom, Žilinskom, Prešovskom a Košickom kraji. Pre väčšinu okresov vydali meteorológovia výstrahu druhého stupňa s platnosťou do 20.00 h.

Silný vietor môže podľa meteorológov vyčíňať v okresoch Rožňava, Košice-okolie, Košice mesto, Trebišov a Sobrance. Platí tam výstraha prvého stupňa.

SHMÚ vydal tiež hydrologické výstrahy. Dotýkajú sa okolia riek Slaná, Poprad, Hornád, Hnilec, Bodva, Torysa, Ipeľ, Horný Hron a hornej časti povodia Bodrogu.

Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM