Rôzne Správy

Dobrovoľnícke podujatie hutníkov opäť pomôže viacerým organizáciám

Pomoc bude smerovať organizáciám poskytujúcim zdravotné a sociálne služby, aktivity pre deti a mládež či starostlivosť o životné prostredie i zvieratá.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľnícke podujatie hutníkov opäť pomôže viacerým organizáciám
Zdroj: TASR/Lukáš Mužla

Na pomoc viacerým organizáciám budú počas piatka a soboty (17. – 18. 6.) zamerané aktivity dobrovoľníkov z radov košických hutníkov. Ide o súčasť 16. ročníka dobrovoľníckeho podujatia Hutníci pre Košice, zapojiť sa môže i široká verejnosť.

Pomoc viacerým organizáciám

Pomoc bude smerovať organizáciám poskytujúcim zdravotné a sociálne služby, aktivity pre deti a mládež či starostlivosť o životné prostredie i zvieratá.

Podujatie sa začne v piatok ráno Hutníckou kvapkou krvi v Hematologicko-transfúznom oddelení Nemocnice Agel Košice-Šaca vo Vstupnom areáli U. S. Steel.

„V sobotu dopoludnia dobrovoľníci pomôžu pri revitalizácii časti historického rybníka v botanickej záhrade, pustia sa do opravy športového ihriska v Centre pre deti a rodiny na Hurbanovej ulici, na detskej železnici pomôžu pri údržbe rušňov i úprave okolia trate, v útulku pre zvieratá pri Haniske vyrobia nové prístrešky pre psíkov a v zoo budú natierať takmer 200-metrový drevený náučný chodník Lužný les,“ informovali vo štvrtok košické oceliarne U. S. Steel.

Zbierka

V rámci zbierky môžu hutníci i obyvatelia mesta darovať dámske a pánske sezónne oblečenie a obuv, najmä tričká, krátke nohavice, mikiny, tepláky či tenisky. V zariadeniach Arcidiecéznej charity v Košiciach uvítajú aj trvanlivé potraviny, posteľnú bielizeň, kuchynské a hygienické potreby.

Zberné miesto bude v piatok od 12.00 do 18.00 h a v sobotu od 8.00 do 15.00 h v charitnom centre na Masarykovej 19, ako aj na Triede SNP 24 v občianskom združení Jeseň života, kde so zbierkou pomáhajú hutníci na dôchodku.

Ilustračné foto

Neprehliadnite aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM