Lenka Fedorová Rôzne

Košice oslávia narodeniny Európskej únie vo veľkom štýle: Čaká vás bubenícka show, tombola a príde aj Adam Ďurica!

Mesto Košice oslávi Deň Európy o čosi skôr ako ostatné krajiny. Pre návštevníkov si pripravilo bohatý program plný zábavy, hudby, dobrej nálady, ale aj vedomostných súťaží.

Ilustračný obrázok k článku Košice oslávia narodeniny Európskej únie vo veľkom štýle: Čaká vás bubenícka show, tombola a príde aj Adam Ďurica!
Zdroj: TASR

„Návrh Roberta Schumana sa považuje za začiatok budovania toho, čo je dnes Európskou úniou, ktorej súčasťou je Slovensko už dvanásť rokov, spolu so svojimi susedmi: Českou republikou, Poľskom a Maďarskom”, zdôraznil Dionýz Hochel z Informačnej kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku. V súvislosti so vznikom Európskej únie aj mesto Košice spolu s Informačnou kanceláriou Európskeho parlamentu na Slovensku a zastúpením Európskej komisie na Slovensku pripravujú symbolické narodeniny Európskej únie.

Témou je zjednotenie rozmanitosti

Deň Európskej únie sa v celej Európe oslavuje 9. mája, no v Košiciach sa začne v predstihu, 3. mája 2016 na Hlavnej ulici pri Dolnej bráne. Témou tohtoročných osláv je „Zjednotenie v rozmanitosti“. Narodeniny sú pripomenutím Deklarácie Roberta Schumana, ktorá spustila modernú európsku integráciu.

Hostí na pódiu privítajú aj poslanci Európskeho parlamentu Monika Smolková, Branislav Škripek a Ivan Štefanec. Dni EÚ budú mať nielen oslavný, ale aj informačný charakter. Svoje zastúpenie bude mať aj Informačná kancelária EP, kde sa pri stánku budú môcť záujemcovia dozvedieť zaujímavosti o EÚ.

O bohatý program bude postarané

Program osláv odštartuje už o 8:30 ráno a bude šitý pre všetky vekové skupiny. Dopoludnia sa v rámci programu „Deň košických škôl“ predstavia košické stredné školy a v ich podaní zažijú návštevníci aj „Hudobnú promenádu“. Nadšencov melodického rocku a živej hudby poteší formácie Young Avalanche a Bubonz.

Najväčším lákadlom bude hudobné vystúpenia Adam Ďuricu, tombola, bubenícka šou, či čarovná šou kúzelníka Gabiho.

Nebudú chýbať skvelé súťaže a hry k téme EÚ, interaktívne disciplíny a hudobné vystúpenia. Organizátori si pripravili aj vedomostné súťaže, v ktorých si budú môcť návštevníci otestovať svoje poznatky o EÚ a zabojujú o zaujímavé ceny a finálne žrebovanie v tombole.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM