Adam Stečák Hokej Šport

Košice podľahli na domácom ľade Bystrici, FOTO

V 17. kole Tipsport ligy privítali Košičania na domácom ľade mužstvo Banskej Bystrice. Od úvodu sa hral kvalitný a vyrovnaný hokej.

Ilustračný obrázok k článku Košice podľahli na domácom ľade Bystrici, FOTO
19
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

Hokejisti HC '05 iClinic Banská Bystrica zvíťazili v šlágri 17. kola Tipsport Ligy na ľade HC Košice 4:2. „Barani“ tak natiahli víťaznú sériu už na osem zápasov a zároveň sa udržali na prvej priečke tabuľky. Košičania sú priebežne na 4. mieste.

HC Košice – HC '05 iClinic Banská Bystrica 2:4 (1:0, 0:1, 1:4)

Góly: 18. Belluš (Chovan, Haščák), 59. Růžička (Suja, Michalčin)- 25. Lunter (Southorn), 43. Hrnka (Ďatelinka), 46. Mihálik (Hrnka, Šoltés), 60. Lamper (Gabor, Šťastný). Rozhodovali: Baluška, Štefik – Orolin, Rojík, vylúčení: 4:7 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, 5143 divákov.

Zostavy:
HC Košice: Košarišťan – Slovák, Repe, Čížek, Růžička, Michalčin, Cibák, Bučko – Majdan, Chovan, Haščák – Rapáč, Skokan, Klhůfek – Belluš, Bortňák, Bezúch – Jokeľ, Suja, Milý
HC '05 iClinic Banská Bystrica: Beskorowany – Ďatelinka, Brejčák, Southorn, Mihálik, Nemčík, Cardwell, Zubák – Šoltés, Hrnka, Lamper – Lunter, Hickmott, Jääskälainen – Bartánus, Bubela, Hohmann – Kabáč, Šťastný, Gabor – Fafrák

V úvodných minútach sa Košičania prezentovali častejšou streľbou, ale brankár hostí Beskorowany bol pozorný. Na opačnej strane zaujal v 3. minúte strelecký pokus Šťastného, po ktorom zazvonila žŕdka košickej bránky. V 6. minúte sa hostia počas presilovky usadili v pásme „oceliarov,“ ale svoj tlak nedoviedli do gólového konca. Košičania odpovedali únikom dvoch proti jednému v 8. minúte, ale ani Skokanova strela nezmenila bezgólové skóre. V 18. minúte domácim vyšla presilovková kombinácia, ktorú zakončil Belluš svojím prvým gólom v sezóne – 1:0.

Okamžite po buly mohol zvýšiť náskok domácich Bezúch, ale jeho únik zmaril Beskorowany. Aj pri ďalšej presilovke Košičanov sa zmenilo skóre, tentoraz však v prospech hostí. Lunter strelou spoza brániaceho hráča prekonal Košarišťana a vyrovnal na 1:1.

V oslabení mohli skórovať aj Košičania, Skokan však v 29. minúte nebol úspešný. Hostia mali v druhej tretine viac z hry, častejšie držali puk na svojich hokejkách a nepúšťali domácich do výhodných streleckých pozícií.

Hostia potvrdili svoju prevahu v úvode tretej časti. Najskôr napriek tlaku Košičanov zvládli oslabenie a krátko po ňom Hrnka upravil na 1:2. V 46. minúte si premiérový gól v sezóne pripísal aj obranca hostí Mihálik, keď skóroval pri signalizovanom treste domácich – 1:3.

Dvojgólový náskok „baranov“ bol smerodajný pre ďalší priebeh zápasu. Hostia ho kontrolovali, v ofenzívnych výpadoch zbytočne neriskovali a spoľahlivý bol aj brankár Beskorowany. V 59. minúte ho prekvapila strela obrancu Růžičku, ktorý upravil na 2:3. Gólovú bodku za stretnutím dal pri powerplay domácich Lamper – 2:4.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

V OBRAZOCH: HC Košice - HC '05 iClinic Banská Bystrica
19
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM