Eva Mikulová Samospráva

Košice pomôžu Prešovu. Poslanci odsúhlasili 50 tisíc eur ako nenávratnú finančnú pomoc

Peniaze pôjdu pre obyvateľov Prešova, ktorí sú postihnutí výbuchom plynu na Mukačevskej ulici v piatok 6. decembra.

Ilustračný obrázok k článku Košice pomôžu Prešovu. Poslanci odsúhlasili 50 tisíc eur ako nenávratnú finančnú pomoc
Zdroj: TASR

Posledné tohtoročné mestské zastupiteľstvo (12. december) začalo pietne. Poslanci si v úvode rokovania uctili minútou ticha pamiatku obetí z Prešova, ako aj obete utorkovej (10. 12.) streľby v Ostrave.

Jednohlasne schválili pomoc

Za uznesenie ohľadom nenávratnej pomoci Prešovu, hlasovalo všetkých 38 prítomných poslancov. Návrh predložila viceprimátorka Lucia Gurbáľová.

Poskytnutie účelovej dotácie vo výške 50.000 eur určilo mestské zastupiteľstvo (MsZ) na pomoc pri zmiernení následkov mimoriadnej udalosti.

Príjemca je oprávnený použiť a vyúčtovať dotáciu na financovanie výdavkov vynaložených na schválený účet najneskôr do konca roka 2020,“ uvádza sa v dokumente.

S pozmeňujúcim návrhom poslanca Dominika Karaffu, a to znížením sumy 50.000 eur na 20.000 eur, sa poslanci nestotožnili. Karaffa návrh odôvodňoval finančnou situáciou mesta.

Transparentný účet aj pre Košice

Poslanci zároveň odsúhlasili zriadenie transparentného účtu pre mesto Košice, má byť vedený zdarma a určený pre výnimočné a mimoriadne prípady na účel charitatívnej zbierky. „Dúfam, že nikdy nebude musieť byť použitý,“ povedal predkladateľ návrhu poslanec Ladislav Strojný.

Deň po výbuchu plynu v prešovskej bytovke v OBRAZOCH
22
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM