Eva Mikulová Samospráva

Mesto Košice chce pomôcť poškodeným ľuďom po výbuchu plynu v Prešove 50 000 eurami

Finančné prostriedky pôjdu na účet, ktorý zriadilo mesto Prešov pre občanov v 12-poschodovej bytovke na Mukačevskej ulici, kde uplynulý piatok vybuchol plyn.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Košice chce pomôcť poškodeným ľuďom po výbuchu plynu v Prešove 50 000 eurami
35
Galéria
Zdroj: TASR

Košickí poslanci sa budú na svojom riadnom mestskom zasadnutí, ktoré bude v štvrtok 12. decembra zaoberať aj návrhom uznesenia ohľadom pomoci pre občanov z vybuchnutej bytovky v Prešove.

Susedská pomoc

Mesto Košice chce Prešovu poskytnúť nenávratnú finančnú výpomoc v sume 50 000 eur. Finančné prostriedky pôjdu na účet, ktorý zriadilo mesto Prešov pre občanov v 12-poschodovej bytovke na Mukačevskej ulici, kde uplynulý piatok vybuchol plyn.

Primátor Košíc Jaroslav Polaček sa ešte uplynulý piatok spojil s primátorkou Prešova Andreou Turčanovou a ponúkol ubytovanie a pomoc pre ľudí zasiahnutých nešťastím. Zdôraznil, že mesto je aj naďalej pripravené v prípade požiadania susedom z Prešova vo všetkom pomôcť.

„Minulý piatok bol obrovským nešťastím. Som ale rád, že práve v takýchto chvíľach zabudneme na spory, dokážeme sa spojiť a nezištne si navzájom pomôcť. Na účet mesta Prešov sa od piatka skladajú ľudia azda z každého kúta našej krajiny vrátane desiatok Košičanov. V pondelok sme sa stretli so starostami najväčších košických mestských častí. Dohodli sme sa, že vo štvrtok na mestské zastupiteľstvo predložíme návrh a spoločne odsúhlasíme Prešovu pomoc vo výške 50 000 eur. Som presvedčený, že návrh jednohlasne schválime a aj takýmto spôsobom vyjadríme súdržnosť a solidaritu našim susedom,“ uviedol J. Polaček.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM