Eva Mikulová Správy

Košice sa spojili proti ĽSNS: Fiasko pre kotlebovcov, Mazureka posielali "do basy", VIDEO

Košičania ukázali, že extrémizmus je im cudzí. Približne tisícka odporcov fašizmu prišla prejaviť svoj nesúhlas so stranou ĽSNS, ktorá tu mala míting.

Zdroj: Dnes24.sk

Piskot, výkriky „Fašisti choďte domov. My vás tu nechceme,“ znelo na Hlavnej ulici v centre mesta. Košičania sa spojili a opäť celému Slovensku ukázali, že extrémizmus je im cudzí.

Míting Ľudovej strany Našej Slovensko (ĽSNS) bol ohlásený na štvrtok 16. januára o 16,00 hodine pri Dolnej bráne. Na ten istý čas si naplánovala zhromaždenie i občianska iniciatíva s názvom Košice bez nenávisti. Stovky ľudí prišli na miesto len niekoľko metrov od kotlebovcov pri Vedeckej knižnici.

„Sme tu, aby sme ukázali, že my v Košiciach fašistov nechceme,“ vyjadrili sa mladé študentky. Podobne to vnímali i ďalší účastníci protifašistického protestu, ktorých sa zišlo okolo tisíc.

Rečníci ĽSNS na pódiu nedokázali prekričať svojimi prejavmi dav nespokojných ľudí a i ich priaznivcov bolo len veľmi málo. Zišlo sa ich okolo 200 a len občas zatlieskali svojim vodcom na pódiu.

Najdlhšie rečnil Milan Mazurek a vo svojej populistickej reči opäť spomenul kotlebovské riešenia. I on bol „odmenený“ piskotom a výzvou, aby odišiel. „Do basy!,“ skandoval a prekrikoval ho dav ľudí.

Okrem skandovania proti fašizmu si protestujúci Košičania pustili aj rómsku hudbu. Oba mítingy trvali necelú hodinu.

V OBRAZOCH: Východ sa zmobilizoval proti Kotlebovcom
16
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM