Samospráva

Košice spoznali ďalšieho kandidáta na primátora: O post zabojuje aj tento muž!

O post primátora Košíc sa bude v jesenných komunálnych voľbách uchádzať aj ďalší muž. Svoju kandidatúru oznámil v pondelok. O koho ide?

Ilustračný obrázok k článku Košice spoznali ďalšieho kandidáta na primátora: O post zabojuje aj tento muž!
6
Galéria
Zdroj: TASR

O kreslo košického primátora na jeseň zabojuje aj Jaroslav Polaček. Do volieb ide ako nezávislý kandidát s podporou košických aktivistov za zmenu parkovania, SaS, OĽaNO a KDH. Uviedol, že jeho prioritou je, aby sa z Košíc stalo mesto fungujúce pre občanov, mesto transparentné vo svojich rozhodnutiach a s moderným prístupom k zeleným technológiám.

„V prvom rade chcem mesto Košice vrátiť naspäť jeho obyvateľom, preto sa uchádzam o ich podporu s cieľom zabojovať o fungujúce Košice. Naším cieľom je vyhnať kšeftárov, vyhnať všetkých tých, ktorí mesto Košice nahnali do úzadia a presadzujú svoje vlastné ciele pred cieľmi, ktoré majú obyvatelia toho mesta,“ povedal Polaček.

Program predstaví postupne

Ako doplnil, svoj program predstaví postupne. „Tak, ako som dnes predstavil Juraja Lukáča z Lesoochranárskeho zoskupenia VLK, ktorý je garantom pre Zelené mesto. Takisto chceme rozprávať o transparentom meste, modernom meste, meste, v ktorom sa bude dobre žiť,“ povedal Polaček.

Do predvolebnej kampane vloží podľa jeho slov z vlastných zdrojov 40 000 eur, čo predstavuje ročný plat primátora. „Myslím si, že je to adekvátna suma, s ktorou sa dá pracovať. Zároveň máme transparentný účet. Čo sa týka financovania mojej kampane zo strany politických strán, je táto otázka otvorená, rokujeme o nej,“ doplnil Polaček.

O podpore svojej kandidatúry rokuje aj so stranami Sme rodina, SPOLU – občianska demokracia, Progresívne Slovensko, SMK a NOVA.

Vo verejnom živote pôsobí už dlhšie

Vo verejnom živote začal Polaček pôsobiť v roku 2009, keď sa stal predsedom Únie autodopravcov Slovenska. Bol jedným z hlavných organizátorov úspešného štrajku proti prvej vláde Roberta Fica (Smer-SD) v súvislosti so zavedením mýta. Od roku 2010 pôsobil ako prednosta Miestneho úradu Košice – Sever. V roku 2014 bol zvolený ako nezávislý za poslanca Mestského zastupiteľstva v Košiciach. V novembri 2017 sa stal poslancom Košického samosprávneho kraja (KSK) a zároveň aj predsedom Klubu nezávislých poslancov KSK.

Polaček je druhým kandidátom, ktorý oficiálne ohlásil svoju kandidatúru na primátora Košíc. V apríli tohto roka ju oznámil predseda strany Šanca Viliam Novotný.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

FOTO: O post košického primátora sa bude uchádzať aj Jaroslav Polaček
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM