Rôzne

V Mestskom parku otvorili nové multifunkčné ihrisko

V košickom Mestskom parku v piatok podvečer slávnostne otvorili nové multifunkčné ihrisko Playko, využívať ho bude možné celoročne.

Ilustračný obrázok k článku V Mestskom parku otvorili nové multifunkčné ihrisko
Zdroj: Facebook.com/Dobrý kolektív

Na betónovej ploche, ktorá v zime slúži ako klzisko, vznikol priestor na loptové hry, prípadne kultúrne, spoločenské alebo komunitné podujatia. Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke.

Tri profesionálne koše

Mesto na plochu nainštalovalo tri profesionálne basketbalové koše, opravilo sa sedenie na tribúne, pribudlo nové bezpečnejšie zábradlie, vznikla hluková stena a boli nainštalované nové rozvody elektriny.

Ihrisko má zároveň parametre pre organizovanie medzinárodných turnajov v streetbale. V blízkom čase tu pribudne aj mobiliár ako sedačky a odkladacie skrinky.

V tomto doposiaľ zanedbanom verejnom priestore v parku vytvorili vlani ľadovú plochu. Celkové náklady na projekt vrátane technológie a jej chladenia dosiahli viac ako 550-tisíc eur.

Spoločnou iniciatívou mesta a občianskeho združenia (OZ) Dobrý kolektív sa podarilo skrášliť viac ako 1000 štvorcových metrov verejného priestoru.

Umelecké dielo

„Počas uplynulých dvoch týždňov vznikalo na betónovej ploche nadrozmerné umelecké dielo, ktoré má potenciál dostať Košice na európsku mapu pouličného umenia,“ uvádza magistrát s tým, že autorom dizajnu je Martin Jenča a maľbu realizoval Viktor Feher.

„Oslovili sme top architektov a dizajnérov, v spolupráci s ktorými sme vypracovali komplexný projekt. Mesto, samozrejme, v procese figurovalo ako výkonný orgán, ale okrem toho dozeralo na korektnosť a zapojenie všetkých potrebných úradov a poskytlo významnú časť finančného krytia,“ vysvetlil Martin Péchy z OZ.

Podľa jeho slov ide o výnimočnú spoluprácu, keďže motivuje angažovanie občanov a záujem o mesto, v ktorom žijú. Dodal, že tento priestor spája svety, ktoré sú často od seba vzdialené – športovcov, umelcov či nadšencov kultúry.

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM