Správy

Košice zažili ďalšie zhromaždenie Za slušné Slovensko: Pozrite si to na fotkách aj videu

V Košiciach sa dnes uskutočnilo ďalšie občianske zhromaždenie Za slušné Slovensko. Boli sme pri tom. Prinášame vám FOTO aj VIDEO priamo z miesta.

Ilustračný obrázok k článku Košice zažili ďalšie zhromaždenie Za slušné Slovensko: Pozrite si to na fotkách aj videu
16
Galéria

Piatok 16. marca sa stal dňom, kedy sa uskutočnili v rôznych slovenských mestách a aj v zahraničí ďalšie občianske zhromaždenia Za slušné Slovensko. „Potrebujeme novú šancu pre slušné a spravodlivé Slovensko, a preto požadujeme predčasné voľby. Toto je momentálne jediná možnosť, ako sa pokúsiť o obnovu dôvery ľudí v štát. Jediná možnosť ako vrátiť politike slušnosť,“ vyhlásili vopred organizátori ešte pred samotným konaním protestov.

Tie sa konali v rôznych slovenských aj zahraničných mestách aj dnes a výnimkou neboli ani Košice. Zhromaždenie sa uskutočnilo v našom meste pred Štátnou vedeckou knižnicou.

Košický protest začal krátko po 17:10 hod. a trval do 18:30 hod. Zúčastnili sa ho tisíce ľudí. V dave bolo možné vidieť veľa mladých ľudí, ale nechýbali ani staršie ročníky či rodičia s deťmi. Akcia v Košiciach prebehla pokojne, počasie však zhromaždeniu tentokrát neprialo a sprevádzal ho intenzívny dážď.

VIDEO priamo z miesta: Pozrite si zábery zo zhromaždenia v Košiciach
1
Galéria

Na zhromaždení v našom meste vystúpilo viacero rečníkov. Mikrofónu sa ujal aj známy novinár Arpád Soltész, ktorý sa hneď na úvod svojho prejavu poďakoval zúčastneným slovami: ,,Som rád, že ste prišli v takom hojnom počte a v prvom rade sa vám chcem poďakovať, že ste nás podporili, nielen vo svojom mene, ale hlavne v mene celého medzinárodného investigatívne­ho tímu."

Na košickej Hlavnej ulici vystúpila na pódiu i riaditeľka OZ Sosna Silvia Szabóová, ktorá zhromaždených vyburcovala otázkou: ,,Cítite sa bezpečne?" Szabóová neskôr zdôraznila dôležitosť existencie tretieho sektora.

Medzi najočakávanejšie vystúpenie však patrilo vystúpenie mamy Martiny Kušnírovej, Zlatice Kušnírovej. ,,Žiadam všetkých, aby nás podporili, aby sa spravodlivo vyšetrila vražda. My sme pripravovali svadbu a nie pohreb," uviedla pred tisíckami zhromaždených Zlatica Kušnírová.

V priloženej foto a videogalérii si môžete pozrieť zábery zo spomínaného protestu v našom meste.

Veľká FOTOGALÉRIA: Prinášame vám momentky z košického protestu
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM