Hokej

Košická legenda Vincent Lukáč o Slafkovskom: Nikdy nebol kanonier a NIKDY ním ani nebude

Košičan, ktorý patrí medzi slovenské hokejové legendy, sa vyjadril k ďalšiemu Košičanovi, ktorý má svoju hokejovú kariéru ešte len pred sebou.

Ilustračný obrázok k článku Košická legenda Vincent Lukáč o Slafkovskom: Nikdy nebol kanonier a NIKDY ním ani nebude
Zdroj: TASR/František Iván , TASR/Jaroslav Novák

„Nikdy nebol kanonier a nikdy ním ani nebude. Keď nedával góly v juniorke a ani u mužov v TPS Turku, nebude ich dávať ani v NHL. On nie je rodený strelec, ako boli Pálffy, Gáborík, Malkin, Crosby či ďalší, takže je zbytočné sa o tom aj baviť,“ uviedol na margo Juraja Slafkovského pre Šport24 Vincent Lukáč.

Tréner sa nesťažuje

Mladý Košičan má za sebou v novej sezóne v drese Montrealu Canadiens 9 zápasov, zaznamenal v nich však len jedinú asistenciu ešte v prvom zápase.

Aj napriek nízkej efektivite, je však tréner podľa jeho vyjadrení pre zámorské médiá spokojný, oproti Slafkovského prvej sezóne je 19-ročný mladík oveľa častejšie pri puku a chváli aj jeho defenzívu.

Medializácia mu škodí

„Samozrejme, streliť gól a zbierať body hráčovi pomôže, ale človek by sa nemal striktne sústrediť na výsledok. Preto mu často hovorím, že dôležitý je proces,“ poznamenal tréner Martin St. Louis.

Vincent Lukáč poukázal ešte na jednu vec. „Zaujímalo by ma, kto o ňom píše dennodenne dva články. Myslím si, že je to skôr na jeho škodu a môže mu to viac ublížiť ako pomôcť,“ cituje Šport24 košickú legendu.

Foto: archívne

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM