Správy

Košická nemocnica má 62 pacientov s koronavírusom. Koľko z nich sa nedalo očkovať?

Na covidových lôžkach v univerzitnej nemocnici pribúdajú pacienti. Rastie aj počet úmrtí.

Ilustračný obrázok k článku Košická nemocnica má 62 pacientov s koronavírusom. Koľko z nich sa nedalo očkovať?
Zdroj: UNLP

V Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) Košice je v súčasnosti hospitalizovaných 62 pacientov s ochorením COVID-19.

Na ventilácii aj kyslíku

Z toho ôsmi sú v kritickom stave napojení na umelú pľúcnu ventiláciu. Ďalších 16 pacientov vo vážnom stave potrebuje neinvazívnu ventiláciu, tzv. vyskoprietokový kyslík.

90 percent hospitalizovaných nie je očkovaných.

Povedala to hovorkyňa nemocnice Monika Krišková. Od začiatku septembra podľa nej zaznamenávajú aj nárast úmrtí pacientov s ochorením COVID-19.

Kapacity postačujú

UNLP má aktuálne 81 reprofilizo­vaných lôžok, obsadenosť predstavuje 77 percent. Pacienti s ochorením COVID-19 sú hospitalizovaní na Klinike infektológie a cestovnej medicíny, Klinike pneumológie a ftizeológie a tiež na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny.

„Veľmi pozorne vyhodnocujeme rastúce počty pacientov a len čo si to situácia bude vyžadovať, pristúpime k ďalšej reprofilizácii oddelení a reorganizácii práce zdravotníkov,“ povedala s tým, že v súčasnosti sú kapacity nemocnice dostatočné. K reprofilizácii počas tretej vlny pandémie nového koronavírusu budú podľa Kriškovej pristupovať podobne ako počas druhej vlny.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM