Krimi

Košická podnikateľka Nora Mojsejová: Čo som vo väzbe, prišla som na Pereši o nábytok za 160 000 eur!

Známa košická podnikateľka Nora Mojsejová, obvinená z daňových podvodov, ostáva vo väzbe ďalšie tri mesiace. Rozhodnutie košického okresného súdu dnes potvrdil krajský súd. Košičanka pritom vyjadrila znepokojenie, že kým je v base, prišla v dome na Pereši podľa jej slov o nábytok za 160 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Košická podnikateľka Nora Mojsejová: Čo som vo väzbe, prišla som na Pereši o nábytok za 160 000 eur!
Zdroj: Webnoviny.sk

Mediálne známa Nora Mojsejová je vo väzbe od 3. septembra 2013 pre obavy z možného ovplyvňovania svedkov a marenia trestného stíhania. Podľa vyšetrovateľov figurovala v organizovanej skupine, ktorá falšovala doklady a podávala nepravdivé daňové priznania. V prípade je stíhaných až 23 osôb, 13 sa už priznalo k spáchaniu trestného činu. Spôsobená škoda pre štát podľa vyšetrovania dosahuje milióny eur.

Krajský súd sťažnosti zamietol

O predĺžení väzby o tri mesiace rozhodol okresný súd v polovici marca. Proti tomuto rozhodnutiu podala sťažnosť obvinená, ako aj krajský prokurátor, ktorý žiadal predĺženie väzby až o sedem mesiacov, aj vzhľadom na zložitosť a rozsah prípadu. Do 4. júla podľa prokuratúry nie je možné dokončiť vyšetrovanie. Krajský súd sťažnosti oboch strán zamietol.

„Nesúhlasíme so stanoviskom rozhodnutia krajského súdu, považujeme toto rozhodnutie za nespravodlivé a určite podáme nejaký ďalší opravný prostriedok, ústavnú sťažnosť,“ uviedla obhajkyňa obvinenej.

Mojsejová o nábytku

Nora Mojsejová argumentovala, že väzba v jej prípade je nezákonná a bezdôvodná, pričom sa opiera len o výpoveď jedinej osoby. Obvinenie z krátenia daní a poistného odmieta a väzbu vníma ako formu nátlaku, aby sa priznala. Pred súdom okrem iného uviedla aj výpoveď muža pred políciou, ktorý mal v minulosti odkúpiť pohľadávku banky na jej nehnuteľnosť na Pereši s tým, že peniaze mu poskytol „vysokopostavený politik“. Meno politika nepovedala.

„Dejú sa veci okolo mojich nehnuteľností. Za ten čas, čo som vo väzbe, som prišla v dome na Pereši o nábytok za 160 000 eur,“ povedala ďalej. Vyhlásila tiež, že dochádza k nemiestnym útokom na jej advokátku a aj sama má „vážne obavy o svoj život“ zo strany niektorých ľudí.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM