Kultúra

Košická kapela Rightdoor bojuje v prestížnej súťaži!

Do semifinále súťaže hudobných metalových kapiel Wacken Metal Battle Slovakia postúpila aj košická kapela Rightdoor. Celkový víťaz tejto prestížnej súťaže bude zastupovať Slovensko na jednom z najväčších svetových festivalov Wacken Open Air v Nemecku.

Ilustračný obrázok k článku Košická kapela Rightdoor bojuje v prestížnej súťaži!
Zdroj: Dnes24.sk

Medzi 12 najúspešnejších kapiel v rámci súťaže Wacken Metal Battle Slovakia sa dostala aj melodic power metalová kapela Rightdoor. Do semifinále košickú skupinu posunul súčet bodov, ktoré udeľovala šesťčlenná porota. Dvanásť semifinálových kapiel bolo rozdelených do dvoch skupín, šesť v skupine Východ a taký istý počet účastníkov v skupine Západ.

Rightdoor idú ďalej!

Postup medzi 12 najlepších skupín v tomto žánri na Slovensku je veľká vec. Podarilo sa to aj Košičanom zo zoskupenia Rightdoor. „Dúfali sme v to, že sa nám podarí dostať sa do semifinále, kde si budeme môcť zahrať a byť súčasťou tohto podujatia.,“ povedal pre Košice 24 gitarista kapely Richard Germánus.

Na postupujúce skupiny bude čakať živý koncert pred fanúšikmi a porotou. Výhodu domáceho pódia môžu Rightdoor využiť vo svoj prospech, keďže sa koncert uskutoční 15. februára v klube Rodeo v Košiciach. „Prídeme si zahrať s radosťou a srdcom tak ako to robíme na každom koncerte a budeme veriť v to, že zaujmeme porotu,“ prezradil na margo koncertu gitarista kapely.

Zo semifinálových kôl skupiny Východ a Západ postúpia do finále tri najlepšie skupiny. Finálový večer sa za prítomnosti najúspešnejších uskutoční 29. marca v Banskej Bystrici. Tam sa rozhodne o víťazovi, ktorý bude Slovensko reprezentovať na festivale Wacken Open Air v Nemecku . A čo by to znamenalo pre skupinu z východného Slovenska? „Určite to, čo pre každú kapelu a teda splnenie sna…,“ dodal Richard Germánus.

Kto zabojuje o celkové víťazstvo?

O možnosť zúčastniť sa 25. ročníku legendárneho svetového festivalu Wacken Open Air v Nemecku, ktorý každoročne navštevuje 80 tisíc fanúšikov z celého sveta, zvedie boj v skupine Východ okrem košických Rightdoor aj kapela Endless Main zo Zvolena, Ravenclaw z Košíc, Anstratus z Banskej Bystrice, Temple a Khadaver z Prešova. V skupine Západ sa o to isté budú usilovať skupiny Empyrion z Nitry, Revoltage a Mandragora z Bratislavy, Revenge Division z Považskej Bystrice, Stercore z Prievidze a Mindstorm zo Serede.

Organizátorom tejto súťaže sa podarilo dohodnúť aj spoluprácu s jediným slovenským rýdzo metalovým festivalom Gothoom Open Air Fest a kapela, ktorá skončí na druhom mieste získa automatickú miestenku práve na tento festival, ktorý už začína mať čoraz väčšie meno.

Rightdoor - Rightdoor
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM