Eva Mikulová Správy

Košická zoo je pripravená na otvorenie, pre návštevníkov majú aj rúškomat, FOTO

Zoologická záhrada Košice otvorí svoje brány verejnosti po 55 dňoch, v stredu 6. mája.

Ilustračný obrázok k článku Košická zoo je pripravená na otvorenie, pre návštevníkov majú aj rúškomat, FOTO
6
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Konečne sa milovníci zvierat dočkali. Už túto stredu 6. mája sa otvoria v rámci uvoľňovacích opatrení aj brány košickej zoo.

Bude aj slávnostné otvorenie

Slávnostné otvorenie sezóny, ktoré sa viaže k Dňu mesta Košice, bude v ZOO v piatok 8. mája, čiže o týždeň neskôr ako po iné roky. Zoologická záhrada bude otvorená podľa štandardných otváracích hodín od 9:00 do 19:00 hod, cena vstupného zostáva nezmenená.

„Návštevníci však budú musieť rešpektovať hygienicko-bezpečnostné podmienky súvisiace s ochranou zdravia návštevníkov aj zamestnancov ZOO. Po 55-dňovej prestávke ZOO sprístupní celý areál, zatvorené však zostanú exotárium a minivivárium. Aj samotný pohyb po areáli bude mať svoje pravidlá,“ informovala nás Eva Malešová z košickej zoo.

Návštevníci sa budú môcť pohybovať len v jednom smere. Vodidlom pre nich budú biele šípky vedúce návštevníckou trasou.

ZOO odporúča návštevníkom, aby si všímali najmä značenie na križovatkách a smerovanie k dočasnému výcho­du, ktorým sa stane služobný resp. zamestnanecký vstup.

Zoologická záhrada pamätala pred otvorením aj na priestor pred vstupom do areálu. Pomôckou pre dodržiavanie bezpečnej vzdialenosť už vo vstupnom koridore sú dištančné čiary.

S pravidlami návštevy ZOO sa návštevníci bližšie zoznámia na veľkej tabuli na vstupnej bráne. Rovnaké informácie nájdu návštevníci na viacerých miestach areálu.

Fungujú bufety aj záchody

Na dezinfekciu rúk sú na desiatich miestach v areáli dávkovače s dezinfekčnými roztokmi. Samozrejmosťou je nosenie rúšok. Novou službou pre návštevníkov bude rúškomat umiestnený hneď za vstupom.

Návštevníkom bude od stredy slúžiť aj ZOOshop. Vzhľadom na obmedzený priestor budú môcť návštevníci vchádzať len po jednom.

„Toto pravidlo bude platiť aj pri návšteve toaliet, kde sú tiež vyznačené dištančné zóny. Od zajtra budú k dispozícii aj niektoré bufety, ktoré zabezpečia výdaj jedla cez predajné okienko. Požičovňa detských vozíkov a automaty na krmivo budú až do odvolania mimo prevádzky,“ dodáva E. Malešová.

Od zajtra otvorí svoje brány pre návštevníkov aj DinoPark. Jeho prehliadková trasa bude bez obmedzení.

3D kino však bude pre návštevníkov do odvolania zatvorené. Návštevníci budú môcť využívať stánok s občerstvením, tiež služby Dinoshopu, v ktorom budú platiť hygienicko-bezpečnostné obmedzenia týkajúce sa počtu osôb.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM