Správy

Košické divadlo ruší vianočný koncert

Zhoršujúca sa epidemiologická situácia zasiahla aj do programu Štátneho divadla Košice.

Ilustračný obrázok k článku Košické divadlo ruší vianočný koncert
Zdroj: TASR/František Iván

Štátne divadlo (ŠD) Košice ruší stredajší Vianočný koncert Jaroslava Dvorského v historickej budove a predstavenie Škola žien na Malej scéne. Stalo sa tak z preventívnych dôvodov v záujme bezpečnosti a ochrany zdravia divákov aj zamestnancov. Informoval o tom v stredu za divadlo Svjatoslav Dohovič.

Z rovnakých dôvodov sa ruší aj predstavenie Sára Salkházi, ktoré sa malo odohrať v sobotu 19. decembra na Malej scéne. Talkshow Bez šepkára sa vo štvrtok (17. 12.) na Malej scéne bude konať.

Koncert presunuli

Koncertný večer sólistu opery Jaroslava Dvorského, jeho hostky Tatiany Paľovčíkovej a zboru pod vedením Petra Valentoviča uvedie divadlo v náhradnom termíne 13. februára 2021. Vstupenky na koncert ostávajú v platnosti. O vrátanie vstupného je možné požiadať prednostne prostredníctvom elektronickej komunikácie.

V divadle v minulosti zaznamenali nákazu ochorením COVID-19, ktorú pomohlo odhaliť aj pravidelné preventívne testovanie zamestnancov divadla. „Divadlo už od začiatku októbra vo vlastnej réžii pravidelne testuje antigénovými testami nielen umelcov v opere, balete a činohre, ale aj ostatných zamestnancov. Na ich nákup použilo divadlo prostriedky, ktoré na protipandemické opatrenia pre svoje inštitúcie vyčlenilo Ministerstvo kultúry SR,“ informoval Dohovič.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM