Lenka Fedorová Správy

Košické kúpalisko čaká rekonštrukcia: Oprava sa vyšplhá na viac ako 660 tisíc eur

V blízkosti bazéna boli poškodené potrubné rozvody a na viacerých miestach v bazéne sa objavili praskliny. Denne tak uniklo až 40 m³ vody.

Ilustračný obrázok k článku Košické kúpalisko čaká rekonštrukcia: Oprava sa vyšplhá na viac ako 660 tisíc eur
Zdroj: TASR

Košické Mestské kúpalisko na Rumanovej ulici bude pre návštevníkov komfortnejšie. Dôvodom je rekonštrukcia plaveckého bazéna, ktorý bol vybudovaný ešte v šesťdesiatych rokoch minulého storočia, pričom čiastočnou rekonštrukciou prešiel v deväťdesiatych rokoch.

„Rekonštrukcia bola naozaj nevyhnutná. Teleso bazéna je na východnej polovici o viac ako dva centimetre sadnuté v porovnaní so západnou stranou. Prejavovalo sa to prelievaním vody cez prielivy pri plnej prevádzke čerpadiel pre cirkuláciu vody pri čistení. Tým pádom čerpadlá nemohli fungovať na plný výkon a efektívne tak zabezpečovať čistenie," uviedol prevádzkový námestník Tepelné hospodárstvo a.s., Štefan Ferencz.

Podľa zverejnených informácií boli v blízkosti bazéna poškodené potrubné rozvody a na viacerých miestach v telese bazéna sa objavili praskliny. Tie sa podpísali pod únik vody, v rozsahu až 40 m³ denne.

Z toho dôvodu sa bazén rozhodli zrekonštruovať. Podľa primátora Richarda Rašiho finančne prispelo mesto aj samotný mestský podnik, cena sa pohybuje vo výške viac ako 660 tisíc eur.

Rekonštrukciu realizuje spoločnosť Berndorf Bazény s.r.o. Okrem samotného telesa je predmetom zmluvy aj rekonštrukcia spevnených plôch, modernizácia bazénových rozvodov, rekonštrukcia brodítok či zriadenie nových oplachovacích prípojok k prevádzkovému čisteniu okolia bazéna. Predpokladaný termín ukončenia modernizácie bazéna je máj 2018.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM