Lenka Fedorová Správy

Nepriaznivá dopravná situácia pri košickej základke: Rodičom robí vrásky už roky!

Pohnú sa konečne ľady? Na nebezpečný úsek pri jednej z košických základných škôl upozorňujú rodičia i poslanci.

Ilustračný obrázok k článku Nepriaznivá dopravná situácia pri košickej základke: Rodičom robí vrásky už roky!
Zdroj: TASR

Dopravná situácia pri ZŠ Staničnej v Košiciach naberá na obrátkach. Na nepriaznivú situáciu upozornila poslankyňa mesta Iveta Kijevská, ktorá žiada o jej preverenie.

Podľa jej slov bola na rokovaní komisie životného prostredia, verejného poriadku a ochrany zdravia pri MZ v Košiciach predložená žiadosť člena komisie a zástupcu Rady školy ZŠ Staničná, Viliama Knapa, o vyriešenie nevyhovujúcej situácie pri ZŠ Staničnej v časti Jantárovej ulice.

,,Dôvodom žiadosti je skutočnosť, že v lokalite nie je vybudovaný odstavný pruh pre krátke zastavenie áut v ranných hodinách. Tým dochádza k ohrozovaniu bezpečnosti a života našich detí okoloidúcimi autami. Situáciu požadujeme riešiť prioritne, aby nedošlo k tragédii," uviedla v odôvodnení Kijevská.

Ako ďalej Kijevská priblížila situáciu, hľadanie spôsobu riešenia trvá od roku 2007. ,,Postačujúci je odstavný pruh v dĺžke 25 m, ako pokračovanie zastávky autobusu na Jantárovej ulici. Projektovú dokumentáciu a predbežný rozpočet zadala vypracovať Rada Rodičov ZŠ Staničná. Žiadosť s projektom bola odoslaná na Mesto Košice zástupcom MČ Košice – Juh v posledný júnový týždeň 2017," dodala na záver v odôvodnení potrebnosti odstavného pruhu.

Ako sa zdá, po rokoch sa však pohli ľady. Podľa viceprimátora Košíc Martina Petruška sa o riešení problematickej dopravy v danom úseku už rokuje. ,,V súčasnosti Mesto Košice rokuje o vyriešení statickej dopravy na Jantárovej ul. pri ZŠ Staničná tak, aby sa minimalizoval záber verejnej zelene, záber plôch zo školského areálu a zároveň sa zjednodušilo vysporiadanie majetkovoprávnych vzťahov ku pozemkom, ktoré sú potrebné na vybudovanie parkoviska," uviedol v reakcii na interpeláciu poslankyne Kijevskej Petruško.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM