Rôzne

Košické letisko hlási REKORDNÚ sezónu. TÁTO destinácia bola s veľkým náskokom najžiadanejšia!

Letisko Košice patrí medzi európsku špičku čo sa týka tempa zotavenia sa po pandémii.

Ilustračný obrázok k článku Košické letisko hlási REKORDNÚ sezónu. TÁTO destinácia bola s veľkým náskokom najžiadanejšia!
Zdroj: TASR/František Iván

Informovalo o tom samotné letisko prostredníctvom tlačovej správy, s tým, že veľký podiel má na tom najúspešnejšia letná charterová sezóna v jeho histórii.

Najžiadanejšia destinácia

„Na dovolenkových letoch v období máj – október bolo spolu vybavených 191 407 cestu­júcich, čo predstavuje medziročný nárast o 18% a oproti roku 2019 (predpandemický rok, pozn. red.) ide o nárast o 6%,“ pridalo letisko niekoľko čísiel.

Najžiadanejšou destináciou bola s veľkým náskokom turecká Antalya, za ktorou nasledovali cyperská Larnaka, egyptská Hurghada, grécky Rodos a prvú pätku uzatvára bulharský Burgas.

Spolu na všetkých letoch bolo počas obdobia január – október 2023 vybavených 559 282 cestu­júcich, čo je o 15 % viac ako vlani a o 10 % viac ako za rovnaké obdobie roka 2019.

Od marca Švajčiarsko

„I keď letná charterová sezóna sa v októbri skončila, za slnečným počasím na krásnych plážach sa dá z Košíc lietať aj naďalej, a to napríklad do Dubaja, či Miami na palube LOT Polish Airlines, alebo na Maldivy, či do Bangkoku na palube Austrian Airlines,“ informuje letisko.

Pripomína, že od 27. marca 2024 začne do Košíc lietať švajčiarska letecká spoločnosť SWISS, ktorá bude prevádzkovať linku do Zürichu trikrát týždenne.

S prestupom v Zürichu budú z Košíc navyše tým pádom dostupné aj destinácie ako Singapur, Šanghaj, Sao Paulo, či Johannesburg.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM