Správy

Košické letisko vypravilo k moru prvých dovolenkárov, FOTO

Tohtoročnú letnú charterovú sezónu otvoril v utorok (29.7.) let do cyperskej Larnaky.

Ilustračný obrázok k článku Košické letisko vypravilo k moru prvých dovolenkárov, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Letisko Košice - Rado Mlýnek

Lietadlo odletelo so 176 cestujúcimi na palube. Cyperské letovisko nateraz ostáva jedinou dovolenkovou destináciou dostupnou s odletom z Košíc.

Lety do Larnaky bude každý utorok prevádzkovať slovenská spoločnosť Air Explore svojimi lietadlami typu Boeing 737–800 s kapacitou 189 sedadiel.

Celkovo je na leto 2020 naplánovaných deväť letov do Larnaky. Ten posledný má byť 22. septembra.

„Vzhľadom na to, ako dramaticky vyzerala situácia pred dvomi – tromi mesiacmi, sme radi, že z Košíc sa napokon dá odletieť na dovolenku aspoň na južný Cyprus. Veríme, že slovenské cestovné kancelárie ešte nepovedali posledné slovo a nejaké charterové destinácie s možnosťou odletu z Košíc ešte toto leto pribudnú,“ povedal výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska Košice Michael Tmej.

Hovorkyňa letiska Karolína Linhartová pripomenula, že dovolenkári sú povinní najneskôr 24 hodín pred odletom na Cyprus vyplniť elektronický formulár s názvom Cyprus flight pass. V opačnom prípade im hrozí pokuta vo výške 300 eur alebo zamietnutie vstupu do Cyperskej republiky.

Pre pandémiu nového koronavírusu prišlo Letisko Košice v tomto roku o viac než 200 000 cestujúcich na pravidelných i charterových letoch dokopy. Predchádzajúca letná sezóna bola rekordnou – od apríla do októbra 2019 vybavili v Košiciach na charterových letoch do 14 destinácií v deviatich krajinách vyše 182 000 cestu­júcich.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM