Eva Mikulová Správy

Košické medičky bodovali na Akademických majstrovstvách Európy v bojových športoch

Akademické majstrovstvá Európy sa konali v Záhrebe od 30. júla do 4. augusta 2019 a zúčastnilo sa ich 1300 pretekárov zo 404 univerzít a 36 štátov.

Ilustračný obrázok k článku Košické medičky bodovali na Akademických majstrovstvách Európy v bojových športoch
Zdroj: UPJŠ

Študentky Lekárskej fakulty UPJŠ bodovali na Akademických majstrovstvách Európy.

Tretie miesto vybojovali pre UPJŠ na European Universities Combat Championships v chorvátskom Záhrebe za športy karate, judo, taekwondo a kickbox študentky Lekárskej fakulty UPJŠ Zuzana Schwartzová a Viktória Pillárová.

Zranený reprezentant

Študentka 4. ročníka Všeobecného lekárstva Viky Pillárová a študentka 1. ročníka doktorandského štúdia Zuzka Schwartzová získali 3. miesto v karate kumite ženy – družstvá a v kategórii jednotlivcov ženy do 55 kg obsadila Schwartzová 5. miesto.

Akademické majstrovstvá Európy sa konali v Záhrebe od 30. júla do 4. augusta 2019 a zúčastnilo sa ich 1300 pretekárov zo 404 univerzít a 36 štátov, pričom v karate zápolilo vyše štyristo pretekárov z 31 krajín a 183 univerzít.

Jedným z nich bol aj študent 2. ročníka Všeobecného lekárstva na Lekárskej fakulte UPJŠ v Košiciach Ján Fůzer, ktorý však do svojej váhovej kategórie jednotlivcov pre zranenie nemohol nastúpiť.

Zdroj: UPJŠ
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM