Eva Mikulová Šport

ROZHOVOR: Trénerka a úspešná fitnesska Janka Kordiaková prezrádza, ako si užiť leto, FOTO

Známa košicka motivačná trénerka a bývalá úspešná reprezentantka vo fitnes Janka Kordiaková vie, ako si užiť leto. Prezradila nám svoje tipy.

Ilustračný obrázok k článku ROZHOVOR: Trénerka a úspešná fitnesska Janka Kordiaková prezrádza, ako si užiť leto, FOTO
7
Galéria
Zdroj: FB Janka Kordiakova

Janka Kordiaková je rodáčka z Lipian a dnes žije táto úspešná fitnesska v Košiciach. Na svojom konte má bohaté úspechy a fantastickú reprezentáciu vo svete. Hoci má na chrbte štyri krížiky, vyšportovanou postavou zatieni nejednu tínedžerku. V športových kategóriách tak neraz stála po boku súperiek aj o polovicu mladších

V roku 2012 zdolala Fitness Olympia Sports Models USA, kde získala zlato a v kategórii bikín na tej istej súťaži bronz. Dva roky predtým v Los Angeles zlato v súťaži Miss Natural Universe Sports Models.

Okrem toho si na svoje konto pripísala desiatky ocenení na rôznych súťažiach po celom svete. Je trénerkou, hlavnou organizátorkou a moderátorkou svetových kôl Strongman na Slovensku.

Janka Kordiaková je aktívnou ženou, úspešnou športovkyňou, organizátorkou rôznych podujatí a tiež milujúcou babičkou. Učí na športovom gymnáziu na Tr. SNP a tak si zatiaľ užíva prázdniny.

Ako tráviš leto?

Som aktívny človek, ktorý nikdy neposedí a snažím sa motivovať aj iných. Už som so svojimi klientkami absolvovala aktívnu dovolenku v Turecku, kde sme dvakrát denne cvičili a získali pozitívnu energiu. Práve týmito cvičebnými pobytmi stále začínam moje leto a už teraz sa venujem príprave ďalších podujatí.

Čo odporúčaš ženám, ktoré si chcú počas leta zlepšiť postavu? 

Leto je skvelé na zmenu stravy. Prejsť na ľahšiu stravu je práve teraz veľmi ľahké. Je množstvo ovocia a zeleniny. Samozrejme, odporúčam piť veľa tekutín, ale nie sladené vody alebo alkohol. A čo neodporúčam, je zmrzlina. I keď mrazené lahôdky sú chuťovo skvelé, sú aj veľkými kalorickými bombami.

A čo pohyb?

Samozrejme!. Dôležitý je i pohyb na čerstvom vzduchu. Nabije vás pozitívnou energiou. Vyberte si šport, ktorý máte radi, a výsledky sa určite dostavia. Alebo začnite aspoň s chôdzou a urobte aspoň desaťtisíc krokov denne. Veď každý chce v lete vyzerať  dobre v plavkách, či pekných šatách. Dajte si nejaký reálny cieľ, majte pevnú vôľu a výsledok sa dostaví.

Čo najbližšie chystáš? 

Už pracujem na príprave podujatia Pohár Slovanov – Európsky pohár silných mužov a tiež Kinder silák, čo bude športovo- kultúrne podujatie  pre celú rodinu, pre všetky vekové  kategórie. Je to podujatie netradičných športových aktivít a bude atraktívne i pre širokú verejnosť. Uvidíte na nej rôzne zaujímavosti, ako dvíhanie áut, nosenie ťažkých bremien a i deti si zasúťažia. Nebudú chýbať ani exhibičné vystúpenia detských športových a tanečných klubov. Bude sa konať 14. septembra pred OC Galéria. V zime nás čaká môj ďalší  cvičebný  pobyt  v Karibiku spojený s poznávacou plavbou z Miami.

Kde čerpáš energiu a vitalitu? 

Energiu a vitalitu  čerpám práve z cvičenia. Cvičím každý  deň vo fitness a to sú moje baterky. Milujem hudbu a počúvam ju stále  a všade. Obklopujem sa pozitívnymi ľuďmi a zlé myšlienky si nepripúšťam. Mojím všetkým je moja rodina a moje deti, môj syn Alex, ktorý je čerstvým absolventom Technickej univerzity- fakulty Umení.

Čo alebo kto ti robí najväčšiu radosť? 

Mojím všetkým, mojím anjelikom a najväčším „nabíjačom“ energie je môj maličký vnúčik Teuško. Už teraz v lete bude mať 2 roky a robí radosť celej rodine. Pri jeho narodení sme si prešli veľkými starosťami a obavami, ale teraz je už všetko v poriadku a je to naše slniečko v živote a radosť. Nič nie je v živote dôležitejšie  ako zdravie a  šťastie a preto žite na plno. Tešte sa z každého okamihu v živote a obklopujte sa dobrom. A ako začať? Športom!

Janka Kordiaková
7
Galéria
Zdroj: FB Janka Kordiakova
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM