Eva Mikulová Správy

Košické rozprávkové Vianoce sú otvorené. Novou atrakciou je ruské kolo, FOTO

Rozsvietili vianočný stromček, roztočilo sa ruské kolo a na pódiu pri Immaculate začal prvý z množstva kultúrnych podujatí, ktoré budú takmer denne.

Zdroj: Dnes24.sk

Košické rozprávkové Vianoce píšu už svoj 25. ročník a začali tradične v predvečer Mikuláša, 5. decembra. Slávnostné otvorenie začalo o 17,00 hodine, kedy rozsvietili vianočný stromček a rozžiarilo sa i celé centrum.

Ruské kolo lákalo

Košice sa zaodeli do bieleho snehového šatu a tak predvianočná atmosféra je taká ako má byť. Množstvo ľudí na trhoch a pri Immaculate dodali otvoreniu ten správny „šmrnc“ a určite neboli sklamaní.

Prvé podujatie z nadchádzajúcich predvianočných kultúrnych akcií potešilo návštevníkov. Na pódiu vystúpila s svojim spevom rozohriala Martina Schindlerová a tiež Bystrik&Banda.

Zároveň sa začal i predaj primátorského punču, z ktorého výťažok poputuje na charitu.

Veľkú pozornosť pútalo najmä 32 metrov vysoké ruské koleso, ktoré je umiestnené pred hotelom Hilton. Napriek zime si jazdu vyskúšali prví odvážlivci a podľa ich reakcii je to niečo famózne, čo treba zažiť.

Nezabudnite, Košické rozprávkové Vianoce pokračujú denne zaujímavým programom, stále od 17,00 hodiny.

Klenoty kraja

Je bohatý program plný rozmanitého kultúrneho bohatstva regiónov Košického kraja vrátane národnostnej kultúry a mladých talentov venujúcich sa umeniu. 120 minútová hudobno-tanečná show je prepojením tradičného so súčasným, hudby a tanca v podaní známych i neznámych umeleckých súborov.

Počas programu v priestore vedľa Primátorského punču na Vás budú čakať vianočné tvorivé dielne. Program pripravil Košický samosprávny kraj.

Kedy: 6. december o 17,00 hodine pri Immaculate

V OBRAZOCH: Otvorenie Košických Vianoc
23
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM