Eva Mikulová Správy

Metropolu východu uvidíte z inej perspektívy. Novou vianočnou atrakciou je ruské koleso, FOTO

“Košické oko” sa začne krútiť v štvrtok 5. decembra pri otvorení Košických rozprávkových Vianoc a v centre mesta bude až do 6. januára 2020.

Ilustračný obrázok k článku Metropolu východu uvidíte z inej perspektívy. Novou vianočnou atrakciou je ruské koleso, FOTO
10
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

32-metrov vysoké ruské kolo, stojí pri Hiltone a už dnes v štvrtok 5. decembra sa v ňom povozia prví návštevníci. Budú si môcť vychutnať pohľad na centrum nášho mesta z novej perspektívy a bude to určite zážitok.

Partnerský projekt

V spolupráci partnerov zo súkromnej a verejnej sféry ako sú Rádio Košice, T-Systems Slovakia, U.S. Steel, mesta Košice, Košického samosprávneho kraja a organizácie Košice región turizmus bude jednou z dominánt tohtoročných Košických rozprávkových Vianoc ruské kolo.

Jazda na ňom ponúkne návštevníkom jedinečný zážitok pri pohľade na naše rozsvietené historické centrum vrátane atraktívneho pohľadu na Dóm sv. Alžbety.

Vďaka príspevkom partnerov sa podarilo znížiť cenu vstupného pre návštevníkov Košických rozprávkových Vianoc na 4 eurá za jednu jazdu.

Deti do 5 rokov sa odvezú zdarma, rodinné vstupné pre 4 osoby bude za zvýhodnenú cenu 15 eur. Navyše počas podujatia budú prebiehať súťaže o jazdy zdarma.

Jedna jazda potrvá približne 5 minút. V kabínkach ruského kola sa naraz dokáže odviezť až 144 osôb.

Jazdy spojené s charitou

Povolenie na zabratie verejného priestranstva vydalo mesto spolu s príslušnými orgánmi po podrobnom zvážení prísnych technických a bezpečnostných požiadaviek.

Stavba ruského kola trvala štyri dni a v prevádzke bude od 5. decembra 2019 až do 6. januára 2020. Bezpečnosť a funkčnosť ruského kola potvrdzuje aj jeho nová revízna správa spred mesiaca.

V spolupráci s Mestskou políciou budú okolo kolesa umiestnené zábrany, ktoré zabezpečia, aby sa do priestoru v blízkosti atrakcie nemohli dostať autá a nebola tak ohrozená prevádzka ani bezpečnosť návštevníkov ruského kola.

Rovnako prevádzkovateľ súhlasil s obmedzením hlučnosti a s prispôsobením atrakcie celkovému dizajnu Košických rozprávkových Vianoc.

Časť príspevkov z kola poputuje na charitatívnu zbierku “Primátorský punč”, ktorá každoročne pomáha ľuďom v núdzi.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM