Eva Mikulová Správy

Košické športové kluby dostanú schválenú finančnú podporu od mesta

Mesto aj napriek pandémii vyplatí tento rok schválených 1,1 milióna eur na podporu klubov, v ktorých športuje 6 800 detí a mládežníkov

Ilustračný obrázok k článku Košické športové kluby dostanú schválenú finančnú podporu od mesta
Zdroj: FB MČ Staré mesto Košice

Mesto Košice začína v týchto dňoch vyplácať druhú časť dotácie pre športové kluby a združenia. Informuje mesto na svojej stránke.

Jednoduchšie žiadosti

Mestské zastupiteľstvo ešte v máji schválilo nové pravidlá pre poskytovanie dotácií na šport. Na ich základe prerozdelenie 664 000 eur pre športové kluby a združenia v meste, v ktorých je zaregistrovaných takmer 6800 detí a mládežníkov.

Poslanci zároveň zjednodušili aj administratívu pre získanie dotácií v roku 2020.

Športové kluby už nemusia dokladovať desaťpercentné spolufinancovanie z vlastných zdrojov a ani predkladať výpis z centrálneho registra exekúcií, potvrdenia konkurzného súdu alebo výpis z registra trestov.

Športové kluby, ktoré o to prejavia záujem, podpíšu už onedlho dodatky o poskytnutí dotácie na základe Koncepcie rozvoja športu z viacerých fondov, ktoré má na tento účel zriadené mesto.

„Našim cieľom je poskytnúť klubom väčšie možnosti na čerpania dotácií. Po novom pri ich vyúčtovaní budú môcť všetci príjemcovia dotácií zahrnúť medzi svoje oprávnené výdavky aj mzdy mládežníckych trénerov až do výšky 30 percent z celkového objemu poskytnutých dotácií. Maximálna odmena trénera pre mládežnícke družstvá alebo jednotlivcov bude predstavovať 15 eur na hodinu. Zároveň si kluby môžu medzi svoje výdavky zahrnúť aj finančné prostriedky, ktoré vynaložili na zabezpečenie adekvátnych hygienických opatrení počas tréningov alebo zápasov. Vzťahuje sa to napríklad na rúška, rukavice, štíty, teplomery alebo dezinfekčné prostriedky,“ uviedol vedúci referátu športu Magistrátu mesta Košice Mário Švec.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM