Lenka Fedorová Basketbal

Košickí basketbalisti odštartovali letnú prípravu: V novej sezóne s medailovou ambíciou

Basketbalisti KB Košice sa po úspešnej prvej sezóne rozhodli pritvrdiť. S rastúcim sebavedomým rastie aj ich túžba po medaile.

Ilustračný obrázok k článku Košickí basketbalisti odštartovali letnú prípravu: V novej sezóne s medailovou ambíciou
Zdroj: TASR

V nováčikovskej sezóne skončili hráči košického tímu na štvrtom mieste. V nasledujúcej sezóne je ich cieľom získať medailu. Tento cieľ sa však odzrkadlí na zložení tímu. V súčasnosti začali s prípravou na druhú sezónu na druhú sezónu v Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy.

Tréning začal o čosi skôr

„V minulosti bývalo štandardom, že ak sa sezóna skončila na prelome apríla a mája, štartovala letná príprava už v júni. To však boli časy, kedy disponovali kluby dlhodobo stabilizovanými kádrami. V posledných rokoch sa kádre tímov po sezónach pravidelne výrazne menili a tak sa od tohto zvyku ustúpilo. Som rád, že my sme sa k júnovému štartu prípravy vrátili,“ prrezradil pre klubovskú stránku manažér klubu Ivan Benninghaus.

Pod taktovkou chorvátskeho trénera Dražena Brajkoviča začala s tréningom osmička hráčov. S myšlienkou začať trénovať skôr prišiel práve tréner Brajkovič, ktorý navrhol prípravu so zazmluvnenými hráčmi doplnenými o mladé klubové talenty. V súvislosti s ich trénovaním dokonca odmietol ponuku na pozíciu trénera juniorov jednej z krajín bývalého Sovietského zväzu.

V prvej sezóne na štvrtom mieste

Pre košických basketbalistov sa skončila ich prvá sezóna úspešne. Odniesli si z nej štvrté miesto, a tak sa ich ambície v druhej sezóne zvýšili. Z druhého ročníka si túžia odniesť medailu.

„Na rysovacej doske máme niekoľko zaujímavých mien a v porovnaní s minulou sezónou je výhodou väčší čas na výber a monitoring posíl. Máme skúseného trénera, ktorý má presné požiadavky. Našim zámerom je získať hráčov s vysokými kvalitami a bojovým duchom. Chceme hráčov, ktorí chcú víťaziť a chcú byť prví. Našim cieľom je totiž finále a preto potrebujeme práve takto naladených hráčov. Verím tomu, že do 10. augusta budeme mať tím vyskladaný na 90 až 95 percent,“ uviedol manažér Benninghaus.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Malé finále východu proti západu Slovenska je na konci: Košickí basketbalisti si v derby počínali TAKTO!

Zdroj: Dnes24/kbkosice.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM