Krimi

Košickí colníci našli vo vagóne tisícky cigariet, Ukrajinec chcel ujsť

Pri kontrole štyroch pristavených vlakových súprav colníci spozorovali osobu pohybujúcu sa pri železničnej trati.

Ilustračný obrázok k článku Košickí colníci našli vo vagóne tisícky cigariet, Ukrajinec chcel ujsť
Zdroj: TASR

Košickí colníci našli vo vagóne tisícky cigariet. Po presypaní celej vlakovej súpravy ich objavili 140-tisíc kusov, únik na spotrebnej dani predstavuje viac ako 14 300 eur. Ako TASR v piatok informovala hovorkyňa Colného úradu Košice Katarína Daňková, Ukrajinca, ktorý sa dal preto na útek, vyhostili.

Daňková spresnila, že išlo o nezákonnú prepravu 7000 kusov spotrebiteľských balení tabakových výrobkov bez kontrolnej známky, ktoré boli uložené v nákladnom železničnom vagóne v rámci legálneho nákladu aglomerátovej rudy.

„K odhaleniu došlo na širokorozchodnej železničnej trati neďaleko oceliarskeho kombinátu, kde po predchádzajúcom hlásení o pohybe neznámych osôb v koľajišti prišla na miesto mobilná hliadka,“ uviedla s tým, že k udalosti došlo počas minulého víkendu.

Ako spresnila, košickí colníci prijali hlásenie o podozrivom pohybe osoby v areáli širokorozchodnej trate železničnej stanice Košice – Haniska.

Pri kontrole štyroch pristavených vlakových súprav colníci spozorovali osobu pohybujúcu sa pri železničnej trati, ktorá sa dala na útek, z dohľadu colníkov sa stratila.

Napokon sa ju podarilo nájsť. Išlo o ukrajinského štátneho príslušníka, ktorého zadržali a umiestnili do cely predbežného zadržania. Vyšetrovateľ voči mužovi vzniesol obvinenie a podal návrh na vzatie do väzby. V tomto prípade súd rozhodol v takzvanom super rýchlom konaní a Ukrajincovi uložil trest vyhostenia a zákazu pobytu na území Slovenska.

Colný úrad Košice pripomína, že od začiatku tohto roka zaistil alebo zabezpečil 162 823 kusov neoznačených cigariet a 1813 kilogramov tabaku s únikom na spotrebnej dani z tabakových výrobkov vo výške 156 388 eur.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM