Lenka Fedorová Rôzne

Košickí cyklisti zbystrite: Pribudnú na vozidlách MHD nosiče bicyklov?

Košickým cyklistom sa už čoskoro bude možno prepravovať v MHD jednoduchšie. Aký postoj zaujal DPMK k nosiču bicyklov na vybraných linkách?

Ilustračný obrázok k článku Košickí cyklisti zbystrite: Pribudnú na vozidlách MHD nosiče bicyklov?
Zdroj: Dnes24.sk

Preprava bicyklov vo vozidlách košickej MHD bude možno už čoskoro pohodlenejšia. Vyplýva to z odpovede na interpeláciu košického mestského poslanca Bernarda Berbericha.

Ten sa obrátil na primátora Košíc Richarda Rašiho s otázkou v akom štádiu riešenia je žiadosť o NFP, ktorú mestské zastupiteľstvo schválilo 27. februára tohto roku, a aké kroky boli v tejto veci uskutočnené.

Ako Raši v odpovedi uvádza, Dopravný podnik mesta Košice, a.s. v súčasnosti analyzuje možné dopady cyklonosičov na autobusoch najmä z hľadiska bezpečnosti, povinnosti vodiča a cestujúceho, ako aj zodpovednosť za prípadné škody.

,,DPMK, a.s. vo všeobecnosti podporuje túto myšlienku na vybraných linkách MHD. Vzhľadom na cenu nosiča a ich početnosť sa nepredpokladá ich prípadný nákup cez eurofondy ako reálny – malá suma (do 20 000,– €, veľká administratívna záťaž). Pokiaľ dôjde k obstaraniu, bude to z vlastných prostriedkov spoločnosti," informoval o aktuálnej situácii primátor.

O novinkách v súvislosti s cyklonosičmi vás budeme ďalej informovať. Sledujte nás aj Facebooku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM