Alexandra Kolínská Futbal

Košickí futbalisti sa predviedli na žilinskom trávniku: Domov odchádzali s vysokou prehrou

V druhom kole Fortuna ligy prišli na žilinský trávnik košicki futbalisti. Žilinčania Košice poriadne potrápili a tie odišli s vysokou prehrou.

Ilustračný obrázok k článku Košickí futbalisti sa predviedli na žilinskom trávniku: Domov odchádzali s vysokou prehrou
Zdroj: TASR

Domáci otvorili skóre zápasu prakticky z prvej vážnejšej šance, keď sa po Lupčovom rohovom kope v 14. minúte na „päťke“ dostal k hlavičke Matej Jelič a brankárovi Tofiloskemu nedal žiadnu šancu. V 27. minúte „šošoni“ zahodili azda 120-percentnú gólovku. Mabouka poslal z pravej strany výborný center na vzdialenejšou žrď, Tofiloski loptu nezachytil a úplne voľný Čmelík sám pri žrdi mieril vedľa.

Zakrátko bolo vyrovnané, Oumar Diaby bol na ihrisku iba tri minúty a okamžite sa zapísal do streleckej listiny. Pri „malej domov“ Žilinčanov výborne prečítal hru, predskočil Mabouku a v sklze pred Krnáčom usmernil pomalú loptu do siete. V 39. minúte však žlto-zelení zahrali krásny signál pri priamom kope. Lupčo pätičkou posunul loptu Jakubovi Paurovi, tomu sa otvoril strelecký koridor vedľa košického múru a trafil presne – 2:1.

Museli byť na pozore

Košičania pohrozili na začiatku druhého dejstva v 49. minúte. Pačinda vyslal z ľavého rohu šestnástky krížnu prízemnú strelu, ktorá iba tesne minula Krnáčovu bránu. Potom prevzala taktovku opäť Žilina, Čmelíkov nádherný volej v 53. minúte smeroval priamo do vinkla, ale Tofiloski ho stihol vyraziť. Košičania možno nemali prevahu, ale nebezpečný hrotový útočník Diaby sa tlačil do koncovky po každom protiútoku, žilinská obrana i brankár musela byť na pozore.

V 64. minúte sa v obrovskej šanci ocitol domáci Guba, ktorý bol vtedy na ihrisku sotva minútu. Košická obrana po vhadzovaní prepadla, Jelič mal na ľavej strane priestor, poslal loptu pred prázdnu bránu, no Guba v páde prestrelil. V 70. minúte padla lopta na nohu Novákovi, ktorý stal pri pravej žrdi žilinskej brány úplne sám, ale jeho strela z prvej bola katastrofálna. Snáď to myslel ako prihrávku.

O päť minút neskôr to teda vyšlo na druhej strane. Striedajúci William sa pretlačil po ľavej strane, odkiaľ poslal nízku loptu do malého vápna, Tofiloski ju nezachytil a Peter Lupčo z bránkovej čiary už nemohol netrafiť – 3:1. O ďalších päť minút domáci pridali aj štvrtý gól, opäť to bol rohový kop, po ktorom lopta spadla až na nohu Milana Škriniara a ten to zblízka napálil nechytateľne pod brvno. Bol to už tretí gól „šošonov“ zo štandardky v tomto zápase. MŠK teda zvíťazil 4:1 a predbežne zaujal prvé miesto v tabuľke.

Čo na to tréneri mužstiev?

Adrián Guľa, tréner Žiliny: „Bol to veľmi dobrý futbal. V prvom polčase to bolo ešte výrazne otvorené napriek tomu, že sme viedli 2:1. Keby Čmelík tesne pred prestávkou využil obrovskú šancu, mohlo to byť o to jednoduchšie. V druhom polčase po góle na 3:1 sme si už zápas užili a dominovali na ihrisku, i keď tesne predtým gólom sme mali šťastie pri veľkej príležitosti Košičanov. Som rád, že chalani tvrdo pracovali a že to dokázali dotiahnuť do víťazného konca.“

Radoslav Látal, tréner Košíc: „Gratulujem Žiline k zaslúženému víťazstvo. Dnes sme dostali tri góly zo štandardiek, čiže sme v tejto hernej činnosti absolútne prepadli. Nezvládli sme ani ofenzívne štandardné situácie a to napriek tomu, že sme mali aj výškovú prevahu. V prvom polčase sme možno hrali dobre v strede poľa a dobre sme kombinovali, ale po zmene strán sa to vytratilo.“

MŠK Žilina – MFK Košice

4:1 (2:1)

  • Góly: 14. Jelič, 39. Paur, 75. Lupčo, 81. Škriniar – 29. O. Diaby
  • ŽK: Mihalík (MŠK Žilina), Novákk, Viazanko (MFK Košice)
  • Rozhodoval: Kružliak
  • 1617 divákov
  • Zostava a striedania Žilina: Krnáč – Mabouka, Piaček, Škriniar, Letič – Pečovský, Paur (85. Káčer) – Čmelík (62. Guba), Lupčo, Mihalík (74. William) – Jelič
  • Zostava a striedania Košice: Tofiloski – Kavka, Ostojič, Sekulič – Korijkov, Bukata – Viazanko, Skvašík (82. Huk), Pačinda – Haskič (55. Novák), Redžič (26. O. Diaby)

foto: ilustračné

Zdroj: TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM