Správy

Košickí gymnazisti zo Šrobárovej ulici vyhrali v kampani - Do školy na bicykli

Stojan na kolobežky si v pondelok slávnostne prevzalo Gymnázium Šrobárová v Košiciach. Získalo ho za najväčší počet žiakov zapojených do kampane Do školy na bicykli.

Ilustračný obrázok k článku Košickí gymnazisti zo Šrobárovej ulici vyhrali v kampani - Do školy na bicykli
Zdroj: KSK

Do jarnej dvojtýždňovej celonárodnej kampane sa KSK zapojilo prvýkrát. Ako povedala riaditeľka košického gymnázia Zlatica Frankovičová, zúčastnilo sa jej približne 200 žiakov z celkového počtu 474. „Prvý ročník bol z nášho pohľadu veľmi úspešný, pretože aj napriek zlému počasiu prišli na bicykli a v podstate im to zostalo ako tradícia,"

Karta Petra Sagana

Počas kampane študentov motivovalo aj získanie takzvanej Karty Petra Sagana, vďaka ktorej nemuseli z vybraného predmetu v daný deň odpovedať.

„Mali sme len jeden cyklostojan, keďže pán školník videl obrovské množstvo bicyklov opretých o stenu budovy školy, šikovne zhotovil ďalší. Preto sme teraz požiadali skôr o stojan na kolobežky, ktorý sme doteraz nemali. Študenti chodia do školy aj na kolobežkách a keď je pekné počasie, dokonca aj naše tri kolegyne,“ dodala Frankovičová.

Táto aktivita je prospešná z telovýchovného hľadiska, keďže sa žiaci hýbu, ale aj z toho ekologického. Pripomenula, že škola sa snaží zavádzať rôzne ekologické prvky a podporovať v žiakoch ekologické zmýšľanie.

Do kampane Do školy na bicykli sa zapojili desiatky škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK, ktorý projekt vyhodnotil. Ako uviedol predseda KSK Rastislav Trnka, Gymnázium Šrobárova bolo aktívne nad očakávania.

Cieľom je motivovať študentov k využívaniu ekologických spôsobov dopravy nielen v rámci Európskeho týždňa mobility, ale počas celého roka. Verí, že sa to rozšíri aj na iné školy a zariadenia v pôsobnosti KSK.

Zdroj: KSK
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM