Alexandra Kolínská Hokej

Košickí hokejisti po náročnom dueli s Baranmi: Bystrica neprekvapila, chýbala nám koncovka

Gól v prvej minúte stretnutia, nečakané vylúčenie Peťa Bartoša, či nevyužité presilovky. Aj k týmto momentom zápasu s Banskou Bystricou sa vyjadrili hráči a tréner HC Košice.

Ilustračný obrázok k článku Košickí hokejisti po náročnom dueli s Baranmi: Bystrica neprekvapila, chýbala nám koncovka
Zdroj: TASR

Druhé kolo Tipsport extraligy si zahral HC Košice proti HC'05 iClinic Banská Bystrica v Steel Aréne. Pravidlo výhody domáceho ľadu tentokrát neplatilo. Po napínavej šesdesiatminútovke Oceliari podľahli bystrickým Baranom.

Gól v prvej minúte

Prvý gól sa banskobystrickému útočníkovi Zigovi podaril dať už v 53. sekunde zápasu. Tento jednogólový náskok si udržali až do konca zápasu a tak porazili košických hokejistov. „Ja si myslím, že v zápase proti Bystrici v prvom rade rozhodol vstup do hry a chyba, ktorej sme sa dopustili hneď na začiatku zápasu. Naporiek tomu, naša hra bola podstatne lepšia ako v zápase so Žilinou. My sme diktovali hru, boli sme aktívnejší, budovali sme si šance, presilovky, ale čo z toho, keď sme nedali ani jeden gól,“ uviedol kapitán HC Košice Martin Štrbák.

„Začína sezóna. Bystrica hrala tiež len jeden zápas s Nitrou, ktorý odohrali veľmi kvalitne, ale každý súper hrá toľko, koľko mu dovolíte a my sme im hneď zo začiatku dovolili a aj to naozaj využili. My sme dnes zlyhali v koncovke a tá rozhodla,“ vyjadril sa hlavný tréner Oceliarov Peter Oremus.

Banská Bystrica neprekvapila

Opýtali sme sa hráčov, či ich Banská Bystrica ako súper na domácom ľade v niečom prekvapil. „Nie, v ničom, ja si myslím, že sme hrali lepší hokej a jediný problém bol, že sme nedali gól, ich brankár zachytal výborne,“ povedal najlepší strelec HC Košice Jiří Bicek.

„Od Bystrice som práve čakal ešte väčší nápor, možno to bolo tým, že sme sa na nich dobre pripravili. Mali sme mierne navrch, ale bez vstreleného gólu to nepôjde,“ dodal Štrbák.

Vylúčenie Peťa Bartoša

V 43. minúte zápasu sa košický útočník Peter Bartoš dostal do šance. Kedy by sa zdalo, že ho podrazil banskobystrický hráč, hlavný kouč poslal na trestnú lavicu práve nášho Bartoša za filmovanie faulu. „K vylúčeniu sa vyjadrovať nechcem, lebo v takej rýchlosti nohy hráčovi vyletia a určite tam nebol úmysel filmovať. Mrzí ma len, že som sa dostal do šance a skončilo to vylúčením,“ uviedol Peter Bartoš.

„To je vec rozhodcu a ja si myslím, že to posúdil, ako to videl. Čiže on je za svoje rozhodnutie zodpovedný a keď tam videl nejaký zákrok, ktorý tam nemal byť, tak to odpískal,“ doplnil k vylúčeniu tréner Oremus.

Treba popracovať na koncovkách

„Obetavosť v zápase a snahu nemôžem nikomu uprieť, ale hokejové umenie, čo sú góly, tak to chýbalo na našej strane. My sme mužstvo, ktoré sa musí presadiť v koncovke a to sme nespravili, preto zápas skončil v prospech hostí. Samozrejme, Bystrica podala kvalitný výkon a pretlačiť ich je veľmi ťažké a do budúcnosti sa musíme vpredu viac presadiť,“ uviedol na tlačovke Peter Oremus.

Na čom je potrebné popracovať podľa hráčov? „Na premieňaní šancí. Tie góly tam musia začať padať, lebo šance máme, ale nedávame góly. Zápas s Bystricou je za nami a musíme ďalej trénovať a drieť do ďalšieho zápasu,“ povedal Peter Bartoš.

„Musíme popracovať na efektivite a v koncovkách, to je všetko. V prvom zápase sme dali päť gólov, ale sme aj veľa inkasovali. Pred zápasom sme sa bavili ako zlepšiť obranu a ako byť aktívnejší – to všetko bolo, ale sme nedali gól zo šancí, ktoré sme mali, zlyhali sme v koncovkách,“ vyjadril sa kapitán Martin Štrbák.

„Na strieľaní gólov. Aj také dni sú, proste tak to je. Vytvorili sme si šance, nedali sme góly a s tým sa už teraz nič nedá robiť. Musíme na tom popracovať, súper využil našu chybu, strelil gól a to rozhodlo,“ dodal Jiří Bicek.

Informácie zo zápasu nájdete v článku Napätie v košickej Steelke sa dalo krájať: Barani zdolali Oceliarov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM