Lukáš Zavacký Hokej Šport

Košickí hokejisti valcujú a dostali sa na čelo: Tréner Čada však jednu vec kritizuje

Aktuálna sezóna vychádza klubu HC Košice perfektne. Ofenzíva i defenzíva funguje na jednotku, no tréner nie je spokojný s jednou vecou.

Ilustračný obrázok k článku Košickí hokejisti valcujú a dostali sa na čelo: Tréner Čada však jednu vec kritizuje
Zdroj: TASR

Oceliari odohrali v siedmom kole Tipsport ligy ďalší duel pred vlastnými divákmi. Do Steel Arény prišlo dohromady 2 638 ľudí a určite neľutovali. Padlo v ňom až deväť presných zásahov a za kratší koniec ťahala Žilina. Dvakrát sa z nášho celku presadil Gabriel Spilar, Ladislav Nagy aj Peter Bartoš.

Čítajte tiež: Fanúšikovia košických hokejistov, zbystrite: Poznáme ceny vstupeniek na novú sezónu!

„Vyhrali sme vďaka vydarenému vstupu a vysokej efektivite streľby. To všetko nám na psychike výrazne pridalo,“ vyjadril sa okamžite po zápase hlavný kouč, Rostislav Čada, ktorý do metropoly východu prišiel už vlani.

Jeho tím má úžasné štatistiky. Spomedzi všetkých účastníkov vsietil najviac gólov a najmenej ich dostal. Po šesť presných zásahov zaznamenal v ostatných štyroch stretnutiach. V tabuľke je prvý. Napriek tomu sa skúsenému lodivodovi nepáči jeden aspekt hry.

„Mrzia nás časté vylúčenia, ktoré nám odoberajú sily a uberajú na tempe. Potrebovali by sme tráviť viac času s plným počtom hráčov, aby sme mohli využiť všetkých hokejistov a hrať vo vyššom tempe,“ vyjadril sa R. Čada. Košičania sa najbližšie predstavia proti majstrovi z Nitry na jeho ľade. V piatok o osemnástej hodine.

Chcete vedieť, čo je v našom športe nové, aké udalosti sa pripravujú alebo prečítať si o ňom rôzne zaujímavosti? Pridajte sa do facebookovej skupiny v tomto odkaze a nič podstatné vám už nikdy neunikne.

HC Košice – MsHK Žilina 6:3 (3:1, 1:0, 2:2)

Góly: 3. Spilar (Suja), 9. Nagy (Suja, Dudáš), 13. Nagy (Deyl, Spilar), 26. Bartoš (Hruška, Klíma), 52. Spilar (Suja, Nagy), 55. Bartoš (Hruška, Šmach) – 18. Hovorka, 49. Drábek (Hovorka, Rehák), 53. Švihálek (Húževka)

  • HC Košice: Habal – Dudáš, Deyl, Šmach, Vašíček, Michalčin, Šedivý – Spilar, Suja, Nagy – Hričina, Boltun, Bartánus – Šoltés, Milý, Varga – Klíma, Hruška, Bartoš
  • MsHK Žilina: Tomek – Rehák, Kříž, Cerenok, Brejčák, Macejko, Drábek, Prokop, Guttwald – Matis, Hovorka, Handlovský – Švihálek, Húževka, T. Sýkora – Stupka, Holovič, Konečný – Gmitter, Ondruš, Rogoň

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM