Lenka Fedorová Rôzne

Košickí mestskí v akcii: Tipnite si koľko papúč rozdali v minulom roku

Košickí mestskí policajti dohliadajú okrem iného aj na dopravnú situáciu v meste. Skúste hádať koľko papúč v minulom roku rozdali.

Ilustračný obrázok k článku Košickí mestskí v akcii: Tipnite si koľko papúč rozdali v minulom roku
Zdroj: TASR

Košickí mestskí policajti osadili v uplynulom roku viac technických prostriedkov na zabránenie odjazdu motorových vozidiel, takzvaných „papúč“.

Podľa vedúceho referátu styku s verejnosťou, médiami a hovorcu košického magistrátu Jozefa Marka to nesúvisí s rozšírením zón plateného parkovania, ktoré poslanci schválili v júli minulého roka.

„V roku 2015 príslušníci Mestskej polície v Košiciach pri riešení priestupkov na úseku cestnej dopravy osadili 10 732 technických prostriedkov na zabránenie odjazdu motorových vozidiel. V roku 2016 ich bolo osadených 10 940. Tento malý nárast však nemožno dávať do súvislosti s rozšírením spoplatneného parkovania v meste Košice,“ uviedol Marko.

Ako potvrdil, mestská polícia je v týchto dňoch v súvislosti so snehom miernejšia pri posudzovaní priestupkov nesprávneho parkovania.

„To však neznamená, že sa vodiči môžu zbavovať svojej zodpovednosti za priestupky súvisiace s nesprávnym parkovaním tým, že sa budú vyhovárať na snehovú nádielku. Nakoľko v týchto dňoch je stav ciest a chodníkov v meste v porovnaní s predchádzajúcimi dňami oveľa priaznivejší, mestská polícia zohľadňuje pri posudzovaní týchto priestupkov aj túto skutočnosť,“ doplnil vedúci komunikačného referátu.

Takzvanú papuču mestskí policajti podľa jeho slov používajú všade tam, kde si to situácia vyžaduje, bez ohľadu na to, či ide o zimné alebo letné obdobie.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM